Web Analytics

Cum arată prima zi de Simfonie. Ministrul Culturii a fost prezent la eveniment

de | 15.04.2022 15:11 | Actualitate, Politica si Administratie

Cea de a 45-a ediție a Simfoniei Lalelelor a început astăzi. Piteștenii s-au adunat în prima zi a evenimentului în Parcul ”Lunca Argeșului”, locul în care au putut admira toate suprizele pregătite și, de altfel, laleaua ce poartă numele orașului: Tulipa Pitești.


Deschiderea oficială a avut loc la ora 12, când municipalitatea împreună cu oamenii de partid, primari și presa din Argeș au efectuat un tur al Simfoniei.



31 de școli, licee și grădiniție din Pitești au pregătit exponate florare care mai de care mai deosebite. Cei prezenți s-au bucurat și de un concert simfonic, iar cea mai așteptată expoziție de cei mici a fost Dino Park, disponibilă spre vizitare până la finalul lunii mai.


De asemenea, în zona scenei au fost amenajate și zone de picnic, food sau jocuri pentru copii.
Așa arată zona în prima zi a Simfoniei


Nici standurile cu flori de vânzare nu s-au lăsat neobservate de piteșteni. Majoritatea au optat pentru bulbii de lalea sau florile la ghiveci.
A fost amenajat și un cort expozițional cu creații ale floriștilor din țară și din străinătate. Tot acolo, mini-grădini cu flori au fost exponatele studenților de la cele două Univeristăți din Pitești.

Ministrul culturii, prezent la prima zi de Simfonie

Oficialităților prezente la eveniment li s-a alăturat și Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu care a vizitat expozițiile dedicate Simfoniei Piteștiului.


”Felicitări pentru 45 de ani de o asemenea manifestare frumoasă. Putem să sperăm, să nerugăm să mai prindem încă 45 de ani, dar până atunci bucurați-vă de ziua de azi. Bucurați-vă de tot ce aveți în acest parc și în acest oraș”, a declarat ministrul.

”Fără panglici tăiate, declar deschisă ediția a 45-a a simfoniei Lalelelor și nu vă dpresc decât să vă bucurați de aceste zile superbe, de noul format al simfoniei și de noua locație”, a declarat la rândul său, primarul Cristian Gentea.


Reamintim că cea de a 45-a ediție a Simfoniei are loc până duminică, 17 aprilie. Sâmbătă, începând cu ora 20.30 va avea loc mult așteptatul concert susținut de Smiley și Theo Rose.
De menționat că, transnsportul până înla evenimentul din Lunca Argeșului, va fi gratuit cu autobuzele PUBLITRANS. Pe tot parcursul celor trei zile, plecarea are loc din stația teatrului Davila.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *