Culmea fraudei electorale la Bradu!

de | 14.06.2012 17:37 | Politica si Administratie

# Primarul Frătică locuieşte la aceeaşi adresă cu contracandidatul său de la UNPR # Silviu Făgăraș, candidatul UNPR, dezvăluie că edilul din Bradu a luat în spațiu, în vila sa, zeci de persoane, printre care și pe el. Fapt fără precedent în istoria electorală a județului Argeș. Doi candidați care locuiesc la aceeași adresă s-au „bătut”, duminică, la alegerile locale pentru Primăria Bradu. Protagoniștii acestui episod demn de „Cascadorii râsului” au fost reprezentanții Alianței pentru Argeș și Muscel și, respectiv, UNPR, adică Florin Frătică și Silviu Făgăraș, fostul său colaborator de politică și afaceri, dar și prieten de familie. Coincidență sau nu, pe listele electorale din Bradu mai apar aproximativ 70 de persoane care domiciliază la aceleași adrese.

”Acum patru ani, Frătică a făcut buletine la toată lumea”

Faptul că Florin Frătică și Silviu Făgăraș locuiesc la aceeași adresă nu reprezintă altceva decât cireașa de pe blatul electoral pus la dospit încă de acum patru ani și reactivat în această primăvară. Este vorba de aducerea în comună a unui număr însemnat de oameni din Pitești sau din alte localități, cărora li se fac buletine de Bradu, pentru a putea vota în favoarea actualului edil. Treaba este foarte simplă și presupune deplasarea la Serviciul de Evidența Persoanei cu cartea de identitate şi actul de spaţiu, plus semnătura proprietarului care se oferă să te ia în spațiu. În acest fel, la o singură adresă pot locui și 200 de persoane, chiar dacă locuința trecută în buletin nu are decât două sau trei camere. Jurnalul de Argeș a dezvăluit, de altfel, că în primele trei luni ale acestui an, aproape 70 de persoane și-au făcut mutație la diverse adrese din comună. Între gazdele primitoare se află însuși primarul din Bradu, care a luat în spațiu, în somptuoasa-i vilă, nu mai puțin de 22 de persoane, dar și Eugen Bodâlcă, fostul soț al Mirelei Frătică și președinte al Asociației Tinerilor Progresiști Argeș, care și-a pus casa la dispoziția mai multor persoane, toate majore, vaccinate și cu drept de vot. Fenomenul migrației electorale putea lua amploare, însă controalele făcute de poliție, dar și investigația publicată de Jurnalul de Argeș l-au determinat pe primarul Frătică să pună capăt acestor tertipuri de fraudare a alegerilor. Toate aceste lucruri ne-au fost confirmate și de Silviu Făgăraș, pe al cărui buletin apare aceeași adresă cu a contracandidatului Florin Frătică. Mai mult decât atât, Făgăraș susține că, la Bradu, migrația electorală a început încă din 2008. „Acum patru ani, Frătică a făcut buletine la toată lumea. Și mie, și fostei neveste, și lui Sile (n.r.-șoferul primarului Florin Frătică), pentru a-l putea vota. Eu figurez că locuiesc în Geamăna 388, adică în casa aia mare a lui Frătică. Cel puțin în casa lui Eugen Bodâlcă a fost nebunie. Am auzit că la adresa respectivă stăteau vreo 40 de persoane, chiar dacă imobilul respectiv nici măcar n-avea geamuri”, spunea Silviu Făgăraș, cel care, la scrutinul din 2008, a fost chiar șeful de campanie al primarului Florin Frătică și, apoi, timp de doi ani, șeful cadastrului în comuna Bradu.

„Frătică era rupt de beat și m-a dat afară din secție”

Între timp, lucrurile s-au schimbat la 180 de grade, iar în spatele domiciliului „comun” al celor doi contracandidați la primărie (fază unică în țară) se ascunde un conflict mocnit. Făgăraș a răbufnit a doua zi după alegeri, ca urmare a faptului că n-ar fi fost lăsat să asiste la numărarea voturilor. „Nici nu știu câte voturi am avut, pentru că am fost dat afară din secția de votare de Frătică. El cu Marinuș, fostul lui asociat care a fost președinte la secția de votare de la Geamăna. Frătică a aflat că nu merg cu el în alegeri, a intrat în secție și m-a întrebat ce caut acolo. Nu vă mai spun că era rupt de beat. Am trecut de el, însă am intrat pe mâna lui Marinuș, care a dat dispoziție la Poliția Comunitară să mă dea afară. Băieții ăia mă cunoșteau și m-au rugat să nu le fac greutăți, așa că am plecat, că oricum ei n-aveau nicio vină. Am sunat apoi la 112, dar nu s-a întâmplat nimic, apoi la Biroul Electoral Județean și s-a rezolvat o laie! Cert este că nimeni nu m-a ajutat. Gingăraș m-a lăsat în fundul gol. Eu am fost singurul candidat UNPR din județ care s-a bătut cu PDL”, a mai zis Făgăraș.

„Pusesem lucrurile la punct, până a început Frătică să fure”

Ce planuri are Făgăraș după deziluzia din plan politic suferită duminică seara? „De-acum încolo o să ies și eu la atac și o să spun tot ce știu despre ce se întâmplă la Bradu. De asemenea, vreau să vă spun că astăzi (n.r.-luni) mă întâlnesc cu un avocat pentru a înființa o asociație a păgubiților din comună. De-aici încolo, voi porni atacul la baionetă. În primul rând mă voi adresa celor păcăliți, ciordiți pe fond funciar, pentru că știu toată situația fondului funciar din comuna Bradu. Doi ani am fost șef de cadastru acolo, și pusesem lucrurile la punct, până a început Frătică să fure. Din cauza asta ne-am și certat, cred că asta se întâmpla prin luna martie 2010. Cearta a început-o el, de fapt el nu se ceartă, ci are un stil de a te șicana. Îți spune ceva, apoi te ia că de ce nu faci. Îi spuneam că nu e în regulă, că nu e legal, nu e corect, dar el îmi spunea: hai, bă, că tu nu trebuie să gândești, trebuie să execuți! În aceste condiții n-am putut să mai stau cu el. Povestea e lungă și sunt dispus să dezvălui tot ce știu despre Frătică și despre ce face el în Bradu”, ne-a declarat Silviu Făgăraș.

Frătică despre Făgăraș: „Are paranoia!”

La rândul său, primarul Florin Frătică l-a acuzat pe fostul său colaborator că n-a respectat legea electorală. „Dacă vroia să fie prezent în secția de votare la numărarea voturilor, trebuia să vină la 20,55. El a venit zece minute mai târziu, așa că n-are de ce să fie supărat. Poate să fie supărat că nu-i merge ceasul cum trebuie”, a replicat Frătică, adăugând că informația referitoare la faptul că Silviu Făgăraș locuiește la aceeași adresă este inexactă. „Nu este adevărat, dar puteți să scrieți ce vreți. Într-adevăr, și la mine, și la el apare adresa comuna Bradu, sat Geamăna, dar nu e trecut niciun număr. V-am zis, scrieți că dorm cu el în aceeași cameră, în același pat”, a punctat primarul Frătică. Relativ la acuzația că la Primăria Bradu se fac în continuare nereguli de natură funciară, edilul a precizat că „pe mine nu mă interesează afacerile cu terenuri. Ăstea sunt invenții de-ale lui Făgăraș, care are paranoia”.
Neluţu DINU

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii