A rămas mai puţin de un an până la alegerile locale, iar determinarea exactă a numărului de votanţi constituie în continuare o operaţiune problematică. Autoritatea Electorală Permanentă efectuează periodic controale la primării, în vederea depistării neregulilor care ar putea afecta întocmirea listelor electorale permanente, urmând să fie evitate situaţiile similare cazului morţilor alegători de la Teleorman.
De regulă, motivul pentru care Autoritatea Electorală Permanentă efectuează controale ţine de lipsa de activitate a persoanelor responsabile cu actualizarea datelor din Registrul Electoral. Primăriile sunt obligate să actualizeze permanent Registrul Electoral prin adăugarea alegătorilor care au împlinit 18 ani, au dobândit cetăţenia română şi cărora le-a încetat suspendarea exercitării drepturilor electorale, dar şi prin radierea celor decedaţi şi a celor cărora le-a fost interzisă exercitarea drepturilor electorale sau au fost puşi sub interdicţie de către instanţă. Ţinând cont de aceste lucruri, practic numărul alegătorilor dintr-o localitate se poate modifica zilnic, iar primăriile trebuie să opereze schimbările în Registrul Electoral în maxim 24 de ore de la producere.
În acest an, Autoritatea Electorală Permanentă a efectuat controale în aproape toate localităţile judeţului Argeş. În treizeci şi şapte de cazuri, toate întâlnite la primării de localităţi rurale, s-a depistat faptul că operaţiunile din Registru nu sunt efectuate în termenul legal.
Cătălin Ion Butoiu

Pacienții pot reclama, direct pe site-ul Ministerului Sănătății, nemulțumirile legate de mâncarea din spital
Începând de luni, pacienții pot reclama, direct la Ministerul Sănătății, nemulțumirile legate de...
0 Comentarii