Web Analytics
scris luni, 15.01.2024

Criză în Poliția Română. Cătălin Predoiu confirmă problemele din sistem

Poliția Română trece printr-o criză de personal generată de retragerile din activitate din ultimii ani. Ministrul Cătălin Predoiu a confirmat că există probleme în sistem din cauza numărului insuficient de polițiști rămași în activitate.

Criză în Poliția Română. Cătălin Predoiu confirmă problemele din sistem

Citește și: Mihai Eminescu, un critic al occidentalizării forțate

Poliția Română ar avea nevoie de încă 20.000 de lucrători pentru a acoperi nevoile de personal. Informația a fost confirmată de ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. Acesta a vorbit despre problemele din sistemul polițienesc și despre eventualele soluții.

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu susține că anul trecut s-au pensionat aproximativ 10.000 de cadre din instituția pe care o conduce. Astfel, situația a devenit dificilă, în condițiile în care necesitățile de personal ale MAI se ridică la circa 20.000 de polițiști. Doar cu un număr suficient de polițiști se poate face față provocărilor legate de ordinea publică, traficul de droguri sau de persoane etc.

Din cauza lipsei de cadre, perioada de pregătire a absolvenților școlilor de poliție s-a redus la zece luni, de la doi ani. Iar acest lucru se vede și în eficiența acțiunilor pe care le derulează Poliția Română.

O problemă cu care se confruntă sistemul este nivelul scăzut de încredere în rândul cetățenilor pe care ar trebui să-i protejeze. Cazurile de corupție, în special în rândul polițiștilor de la rutieră, duc la încrederea scăzută a populației, conform DW.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *