Web Analytics

Criză de ventilatoare la Unitatea de Primiri Urgenţe Piteşti / „Ce facem cu urgenţele? Le spunem că nu avem ventilator? Le aprindem lumânare?”

de | 13.11.2020 10:36 | Actualitate, Dezvăluiri

# Strigă disperat un medic de la Unitatea de Primiri Urgențe
Doctorița Rodica Barbu Maximilian (foto) de la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Pitești și-a exprimat indignarea cu privire la situația dramatică din unitatea sanitară. Acolo unde, conform doctoriței, sunt pacienți în stare gravă care nu pot fi ajutați, pentru că ventilatoarele din dotare sunt rezervate pacienților care au Covid.
Citește și Medic UPU, Pitești: „Respectați regulile pentru a nu îngroșa rândurile pacienților COVID”
Citește și După tată, asistenta de la Spitalul Judeţean şi-a pierdut şi mama, răpusă tot de Covid
„Sunt nelămurită și indignată și tristă și furioasă și… Am înțeles că suntem obligați la UPU să folosim ventilatoarele din dotare pentru pacienți COVID. Timp de ore, zile, poate săptămâni. Ce facem cu urgențele? Cu cei în comă, cu AVC sau rău astmatiform sau cu politraumatizați din accidente rutiere, căderi de la înălțime, cu cei cu IMA, cu șoc cardiogen, cu EPAC, cu toți cei care au nevoie de ventilatoare? Cu stop cardio-respirator resuscitat sau în curs de resuscitare? Le spunem că nu avem ventilator? Le aprindem lumânare? Ce sens mai are urgența? Cu ce ne mai ocupăm noi? Cu recoltări pt COVID și tratament pentru urgențele minore pe care le poate realiza orice medic de familie? Cu intermedierea între medic de familie și specialistul din policlinică? Dați-mi un punct de sprijin, vă rog, ca să pot ridica lumea acolo unde trebuie să fie!”, a spus medicul Rodica Barbu Maximilian într-un SOS lansat de pe pagina personală de facebook.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii