Web Analytics

Cristina Stocheci: “PSD vine cu soluții pentru combaterea creșterii prețurilor” 

de | 29.04.2022 10:16 | Actualitate, Politica si Administratie

Senatorul Cristina Stocheci declară că PSD continuă să vină cu soluții pentru combaterea creșterii prețurilor la alimente sau la alte produse de strictă necesitate.

“Pe lângă programul „Sprijin pentru România”, miniștrii PSD din Guvern (Finanțe, Agricultură, Economie) analizează căile legale pentru sancționarea speculei prin care unii operatori economici încearcă să se îmbogățească prin creșterea artificială a prețurilor, în dauna a milioane de români cu venituri mici. 

Citește și PSD Argeș și voluntarii, acțiune de ecologizare la Câmpulung

Tot în sprijinul românilor vine și OUG privind înăsprirea sancțiunilor pentru contravenții în domeniul protecției consumatorului.

La inițiativa ministrului PSD al Economiei, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care sancționează dublul standard prin care unii comercianți îi tratau pe români ca cetățeni de mâna a doua. De acum, consumatorii români vor fi protejați astfel încât să se bucure de același tratament la fel ca ceilalți consumatori europeni. De asemenea, ordonanța introduce sancțiuni mai aspre, proporționale cu gravitatea unor încălcări ale drepturilor consumatorilor, cum a fost în cazul milioanelor de facturi emise cu erori de furnizorii de energie electrică. Totodată, noua reglementare asigură drepturi pentru consumatorii online similare cu cele acordate consumatorilor offline.

Citește și:Deputatul PSD Nicolae Pavelescu: „Pachetul «Sprijin pentru România» este în valoare de 17,3 miliarde de lei”

Drept urmare, PSD a realizat, prin reprezentanții săi din guvern, un act normativ care să permită statului să intervină mai sever pentru a-i apăra pe consumatori în fața unor practici ilegale sau speculative.”, spune senatorul PSD Arges. 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Unde sunt aceste solutii?madam…ca nu se observa nimic..ciocu mic,psdisti,numai minciuni debitati,ciuma rosie.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *