Web Analytics

CRISTINA PRUNĂ, VICEPREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR: „Neimpozitarea salariului minim – o necesitate”

de | 26.01.2021 22:41 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Ne situăm pe primul loc în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim, a afirmat, ieri, Cristina Prună (USRPLUS), vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Citește și: Ăsta-i adevărul! Piteştiul va avea o piaţă de granit care seamănă a gresie! Factură refuzată!

„Statisticile privind salariile din România reflectă ceea ce noi am susţinut întotdeauna: statul ia prea multe taxe din munca noastră! 50,3% din contractele de muncă înregistrate în Revisal în luna decembrie prevedeau salarii nete sub 1600 de lei/lună, iar 36,9% salarii nete între 1600 şi 3200 lei/lună. Doar 12,7% erau încheiate cu salarii nete de peste 3200 lei pe lună. Datele au fost centralizate şi anunţate public de CNS Cartel Alfa. Problema nivelului salariilor este una reală. Ea este perpetuată de nivelul mare de impozitare a forţei de muncă. În cazul salariului minim, după ce luăm în considerare şi toate deducerile personale, statul ajunge să ia 41% din salariu. Suntem cu acest nivel pe locul 1 în Europa la impozitarea muncii pe salariul minim. Totodată suntem pe locul 1 la sărăcia în muncă”, a precizat Cristina Prună în postarea respectivă.

Citește și: A fost găsit mort denunțătorul Cartelului de la Mărăcineni, Viorel Bolovan, zis Ciobică

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor susţine că singura soluţie pentru remedierea actualei situaţii privind veniturile este zero taxe pentru salariul minim pe economie.

„Am negociat în actuala coaliţie ca din 2022, să introducem în premieră scutirea de la orice taxe şi impozite a echivalentului salariului minim într-un prim domeniu. Acesta va fi stabilit astfel încât să rezulte un impact cât mai larg. Vom milita în continuare pentru extinderea acestei măsuri la nivelul întregii economii. Doar astfel putem adresa sărăcia în muncă şi să reducem numărul românilor care pleacă să îşi caute un loc de muncă peste hotare”, a arătat Cristina Prună.

Afirmaţiile doamnei Prună sunt făcute în contextul în care sediile principalelor instituţii şi autorităţi publice sunt pichetate zilnic de reprezentanţii celor cinci confederaţii sindicale, ai căror membri sunt nemulţumiţi de decizia guvernului Cîţu de a îngheţa salariile în sectorul bugetar şi de a majora salariul minim net pe economie cu doar 41 lei.

Amintim că salariul minim brut stabilit de actualul Executiv pentru anul 2021 este de 2300 lei.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

1 Comentariu

  1. ” Amintim că salariul minim brut stabilit de actualul Executiv pentru anul 2021 este de 2300 lei „.
    Masura cu neimpozitarea salariului minim, deloc nu-i rea . Ce te faci cu cel care are salariul de 2400 lei, dar incaseaza mai putin decat cel cu 2300 lei ?