Web Analytics

Cristina Munteanu, despre regretatul Ioan Butnicu: ”Cu el am început televiziunea la Pitești”

de | 21.09.2022 13:20 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

Continum să vă furnizăm amănunte despre Ioan Butnicu, maestrul cameraman din Pitești care a încetat din viață la vârsta de 88 de ani. Mulți oameni din presa argeșeană, mai ales cei din televiziune, au lucrat cu domnul Butnicu și au învățat foarte multe de la acest profesionist. După cunoscutul fotoreporter Alexandru Oprea, care – așa cum v-am relatat – spunea despre ”nea Ion” că i-a fost ca un mentor, și alți jurnaliști vorbesc acum cu prețuire despre acest om.

Citește și: A murit Ioan Butnicu! „A fost omul de la care am învățat multe”

Cristina Munteanu, consilier de presă la Primăria Pitești, își aduce aminte: ”În urmă cu aproape o lună, mă gândeam la dumnealui; îmi ziceam că noi, cei din breasla presei, ar trebui să-l vizităm. N-am făcut-o, iar acum mă doare sufletul… Dincolo de toate, rămân amintirile. Nea Ion a fost omul cu care am făcut prima dată televiziune la Pitești, în 1990. Cu el am început, la STIP, cu el am continuat până în 1996, când am plecat, înpreună, la Net Wire; am făcut cu el studioul, pe vremea lui Mihai Tantană și Alin Doagă. Apoi, eu am plecat la Antenă.

Îmi amintesc și de fata lui, Gabi, pe care nea Ion a reușit să o aducă acasă, din Siria (era căsătorită cu un sirian), prin intermediul emisiunii ”Surprize, surprize”, a Andreei Marin. Unul dintre cei trei copii ai ei, Cristian M., e mare specialist în imagine și cunoscut vlogger și a colaborat cu Centrul Cultural Pitești. Deci, iată, nepotul îi moștenește pasiunea bunicului.

Viața lui nea Ion este o poveste. El a avut două mari iubiri: filmul și familia. Iar de pe urma sa au rămas arhive întregi, arhive care presupun că nu s-au pierdut. Le donase Muzeului Județean, dar mi-ar fi plăcut să fie la noi, la Primărie…

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *