Web Analytics
scris vineri, 16.02.2024

Cristian Ignat: „Ne putem îndeplini obiectivul anul acesta şi anume promovarea CS Mioveni”

Care este situația ta contractuală cu CS Mioveni?

– Contractul de împrumut la CS Mioveni este valabil până în vara acestui an. Sunt jucătorul echipei Rapid, dar până în vară sunt la Mioveni.

Cristian Ignat: „Ne putem îndeplini obiectivul anul acesta şi anume promovarea CS Mioveni”

Ce planuri de viitor ai în momentul de față?

– Este clar că îmi doresc să ajung la cel mai înalt nivel, nu știu, poate în Premier League, mai ales că avem un exemplu recent, deci este posibil.

Pe termen scurt ce obiectiv ai? În vară te întorci la Rapid?

– Concentrarea mea este acum la CS Mioveni și să-mi fac treaba cât mai bine aici, să scoatem maximum de puncte și de rezultate. Apoi, din vară, o să am o discuție cu cei de la Rapid să văd ce planuri au cu mine. O să văd dacă mă întorc sau îmi caut altă echipă.

Cum decurg antrenamentele, cum s-au integrat jucătorii nou veniți, care este atmosfera în cadrul lotului?

– Atmosfera a fost foarte bună din prima zi, băieții au fost foarte ok, foarte primitori, sunt băieți simpli, muncitori. Situația financiară nu i-a afectat, au rămas serioși și ne-am antrenat cu toții. Acum pregătirea merge foarte-foarte bine. Ne-am pregătit și fizic, și mental și suntem pregătiți de începerea campionatului.

Citește și Claudiu Cojocaru, preşedinte executiv CS Mioveni: „Aşteptăm o parte din bani, să reglăm situaţia cu jucătorii cu care ne-am înţeles la o amânare de plată”

„Situația financiară este ok, mai sunt două luni restanțe salariale”

Cum vezi transferurile din această iarnă?

– Transferurile mi se par foarte-foarte bune, adică au venit jucători cu experiență, și Șerban, și Panait sunt jucători care mie îmi plac și sunt jucători cu experiență și este clar că poate să ne ajute mai ales pe noi, cei tineri, care avem mult de învățat. Eu zic că Liga a II-a te călește ca jucător tânăr.

Care este situația financiară din prezent de la echipă?

– Situația financiară este ok, adică s-au mai plătit din salariile restante. Cred că mai sunt două luni restanțe salariale. Sunt promisiuni că se vor rezolva și aceste restanțe, președintele Claudiu Cojocaru se ocupă de asta și este un om foarte de treabă și el a fost un motiv care m-a convins să vin aici. Face tot posibilul să ne ajute, să ne simțim noi bine. Dar, credeți-mă, băieții sunt profesioniști și se prezintă la antrenamente ca și cum totul este în regulă. Și chiar este în regulă pentru că suntem o echipă, un grup unit și tragem toți la aceeași căruță.

Citește și Iulian Tameş, antrenor secund la CS Mioveni: „Se poate ataca promovarea în Liga I…”

„Îmi doresc să promovez în Liga I cu CS Mioveni”

Cum vezi tu lupta pentru intrarea în play-off?

– Este o luptă foarte strânsă, mai ales că sunt unele echipe care au buget mare pentru Liga a doua. Eu cred că la primul meci trebuie să fie concentrarea noastră principală, adică să luăm meci cu meci, să ne concentrăm așadar pe primul meci, cel cu Alexandria și după aceea o să vedem câte puncte acumulăm și dacă intrăm în play-off.

Ce șanse ar avea CS Mioveni să rămână în play-off?

– Eu zic că șansele sunt foarte mari pentru că suntem o echipă, un grup unit. Suntem pe locul patru și trebuie să tragem cât mai sus.

Un obiectiv personal al tău pentru perioada imediat următoare?

– Îmi doresc să promovez în Liga I cu CS Mioveni.

Ce șanse sunt de promovare pentru CS Mioveni?

– Avem șanse să promovăm în Liga I, șansele sunt destul de mari, mai ales că avem drept de promovare și mai sunt echipe care nu au drept de promovare și se află în play-off. Eu zic că ne putem îndeplini obiectivul anul acesta și anume promovarea, un obiectiv pe care l-am setat noi, jucătorii, în vestiar, pentru că obiectivul oficial al echipei era evitarea retrogradării.

Ce poți să ne spui despre convocările la lotul național al României?

– Este clar că este un avantaj pentru mine și sunt singurul jucător de la Under 21 care joacă în Liga a doua, dar eu nu mă consider mai prejos decât ceilalți, adică cred că chiar sunt la nivelul lor și mă ajută foarte mult că joc chiar și în Liga a doua.

Care a fost ultima convocare și ce urmează la echipa națională?

– Ultima convocare a fost una foarte bună, cu Albania, când am câștigat cu 5-0 și cu Elveția, când am făcut 2-2, dar trebuia să luăm toate cele trei puncte. Oricum avem un lot foarte bun, iar următoarea convocare este în luna martie. Sunt optimist pentru următoarea perioadă, am și meciuri cu CS Mioveni și la echipa națională. Important este să fiu sănătos și să pot să dau totul pe teren atât la echipa națională, cât și la echipa de club. Avem aceste preliminarii pentru Euro 2025 din Slovacia, iar un obiectiv al meu personal este să ajung la acest turneu final.

Ce șanse ar avea echipa națională să se califice la turneul final?

– Șansele sunt foarte mari pentru că practic doar Elveția este concurenta noastră pentru locul I, mai ales că am câștigat cu Albania cu 5-0 și avem meciul cu Elveția acasă, deci șanse sunt foarte mari să luăm locul I și să ne calificăm direct la turneul final din Slovacia.

Citește și Liga 2 se reia în a doua parte a lunii februarie. Cu cine joacă FC Argeș și CS Mioveni…

„Nu am niciun regret că nu am rămas la Rapid, pentru că acolo sunt jucători cu experiență pe postul meu”

Ce poți să ne spui despre prestația Rapidului din actuala stagiune?

– Prestația este foarte bună și sezonul acesta ați văzut cât s-a investit, ați văzut că au avut o perioadă de transferuri foarte activă și au adus jucători foarte buni. Sunt fericit pentru ei și după victoria cu CFR cred că se bat la campionat.

Ai un oarecare regret că nu ai rămas la Rapid?

– Sincer, nu am niciun regret, pentru că acolo sunt jucători cu experiență pe postul meu, cel de fundaș central. Mă simt bine la CS Mioveni, unde am avut meciuri bune.

Citește și FC Argeș va juca ultimul meci amical al iernii cu Steaua

Citește și Mihaela Valentina Cambei, desemnată cea mai bună halterofilă din Europa

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *