Cristian Gentea: „Un parlamentar şi-a permis să mă ameninţe”

de | 29.06.2017 08:48 | Politica si Administratie

3 gentea# Exclusiv. Scandalul numirii la Ape a prietenului deputatului Drăghici se lasă cu ameninţări # „Mi-a spus că e posibil să nu mai fac parte din Consiliul de Administrație de la SN Nuclearelectrica”, adaugă preşedintele executiv al PSD Argeş, despre colegul deputat, tot pesedist, care l-a ameninţat

Numirea la conducerea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea a lui Bogdan Florin Gorunescu, fost director Hidroserv, amic și vecin, în Curtea de Argeș, cu nimeni altul decât deputatul PSD Mircea Drăghici, a indignat conducerea filialei județene de partid, care nici măcar n-a fost consultată cu privire la numele celui care avea să ocupe această funcție.

De la secretarul executiv PSD Argeș, Ion Georgescu, până la președintele CJ Argeș, Dan Manu, social-democrații argeșeni au confirmat că la nivel de filială nici măcar n-a fost luată în discuție nominalizarea lui Gorunescu.
Ba mai mult, președintele executiv PSD Argeș, Cristian Gentea a afirmat că Hotărârea Biroului Permanent al partidului fusese cu totul alta și că un anume deputat în Argeș, al cărui nume nu dorește să-l precizeze, i-a trimis un SMS în care i-a comunicat că există o altă hotărâre a Biroului Permanent, prin care doar el, din fotoliul de parlamentar, se ocupă de Apele Române.
Despre cine este vorba, e de la sine înțeles – Mircea Drăghici, potrivit surselor Jurnal de Argeș, de altfel primul nume vehiculat ca răspuns la întrebarea: cine se află în spatele propulsării lui Gorunescu în fotoliul de Director ABAA-V?  
Cum era e așteptat, deputatul Drăghici, vecin de vilă și prieten cu Gorunescu, a negat la conferința de presă a PSD de săptămâna trecută, că ar avea vreo legătură cu acestă numire.

Gentea: „O dă la întors. Eu am sms-urile”

La o săptămână de la numirea care i-a intors pe social democrații argeșeni împotriva lui Drăghici, președinte executiv PSD Argeș, Cristian Gentea nici nu confirmă, dar nici nu infirmă că autorul SMS-ului incriminator ar fi Mircea Drăghici. Precizează însă că, sub presiunea dovezilor pe care le deține în acest sens, același parlamentar a trecut la amenințări.
„Acel parlamentar cu care am discutat o dă la întors. Eu am SMS-urile (…) Vreau să vă spun, în exclusivitate, că parlamentarul respectiv – nu spun cine este – și-a permis să mă amenințe că e posibil să nu mai fac parte din Consiliul de Administrație de la Societatea Națională Nuclearelectrica, în urma reacțiilor mele. Eu sunt membru provizioriu acolo, patru luni de zile. I-am spus: băi băiatule, uite care este treaba… Eu sunt propus acolo de Ministerul Energiei. În momentul în care Ministerul Energiei spune că nu mi-am făcut treaba și spune că mă retrag din Consiliul de Administrație al SNN, plec acasă, nu e nicio problemă, fiindcă ei m-au  propus… Dar să mă amenințe el, mie nu-mi convine. Cine crede că-și bate joc de județul Argeș,  cum face parlamentarul ăsta, în mine va avea un dușman, indiferent că plec de acolo, că nu mă interesează…. Pot să-mi văd liniștit de treabă la primărie, la partid…. Eu acolo m-am dus ca specialist. Să se uite cine a avut cele mai multe voturi când s-a ales Consiliul de Administrație, pentru că acolo nu e numai Ministerul Energiei, sunt vreo 30 de acționari”, a declarat, exclusiv pentru Jurnal de Argeș, Cristian Gentea.

„O bună parte din parlamentarii de Argeș își închipuie că ei pot să ia câte o halcă din județul ăsta”

Președintele executiv al PSD Argeș consideră că amenințările au legătură directă cu afirmațiile făcute de el săptămâna trecută în legătură cu numirea lui Gorunescu și spune că la nivel de partid lucrurile nu vor rămâne așa.
„De ce aceste amenințări? Pentru că știe că mi-a dat acel SMS (…) Din păcate, o bună parte din parlamentarii noștri își închipuie că ei pot să ia câte o halcă din județul ăsta, de care să se ocupe, și numai el discută acolo. Nu se face așa ceva, nu există acest lucru. O să vadă că lucrurile nu stau deloc așa. Eu v-am spus că voi avea reacții foarte dure. Primarul municipiului Pitești, la fel. Ce-și închipuie ei?! Despre numirea de la Ape s-a spus inclusiv că nu era nevoie să fie întrebat PSD-ul în legătură cu această numire”, a mai declarat, pentru Jurnal de Argeș, Cristian Gentea.

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii