Cristian Gentea, președinte executiv #PSD Argeș: Guvernul a împărțit banii fără niciun criteriu în afară de cel politic!

de | 8.10.2021 09:29 | Actualitate, Politica si Administratie

Guvernul demis #Cîțu își bate joc de autoritățile locale și județene care nu sunt conduse de liberali care l-au susținut în cursa pentru șefia PNL!

Am aflat cu profundă nemulțumire faptul că Guvernul Cîțu a alocat din fondul de rezervă sume uriașe de bani pentru primarii și președinții de CJ ai PNL care l-au făcut șef la partid, în timp ce administrațiile conduse de către PSD au primit sume infime în raport cu nevoile sau nu au primit niciun leu!

De exemplu, municipiul #Pitești, cea mai mare unitate administrativ-teritorială a județului Argeș, nu a primit niciun ban, deși este un municipiu cu cheltuieli uriașe care ar trebui să fie susținute, în parte, și de Guvern, conform legii!

Guvernul a împărțit banii fără niciun criteriu în afară de cel politic. Nu s-a ținut cont de tipul unității administrativ teritoriale, de mărime, de numărul de locuitori, de costurile efective, de angajamentele în derulare etc.

Este același Guvern care a impus autorităților locale luarea de măsuri pentru combaterea pandemiei, dar niciodată nu a asigurat și resursele necesare, așa cum s-a angajat.

Este același Guvern care a pus în cârca autorităților locale și județene cheltuieli uriașe, cum ar fi cele cu asistența socială, dar nu a dat măcar un leu pentru a le ajuta.

CITESTE SI Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești: În România secolului XXI, oamenii nu mai pot face fața prețurilor mari rezultate din liberalizarea fără cap a pieței energiei

Din pricina acestui stil meschin de a conduce țara sunt multe primării care nu vor putea plăti facturile pentru școli, creșe, grădinițe ori nu au fonduri suficiente nici măcar pentru funcționare!

PSD cere tragerea la răspundere penală, pentru abuz în serviciu, a tuturor demnitarilor implicați în alocarea banilor din fondul de rezervă și va solicita anularea în Contencios Administrativ a hotărârii de guvern prin care au fost alocați discreționar banii către primării și consilii județene!

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii