Web Analytics

Criminalul din Călineşti a cerut să-i fie amânată pedeapsa de 23 de ani închisoare „din motive medicale”

de | 24.07.2020 10:30 | Dezvăluiri

# Un părinte în mormânt, altul la pușcărie. Copiii femeii ucise chiar de soțul acesteia se află în grija bunicii materne și au beneficiat de consiliere psihologică

Pe 29 septembrie 2018, Andreea Turlea, la doar 29 de ani, era ucisă cu mai multe lovituri de cuţit de către soţul ei, Alin Turlea, în bucătăria casei din comuna argeşeană Călineşti. Cei doi erau separați de câteva luni, iar femeia locuia împreună cu cei doi copii minori într-o casă bătrânească din localitate.

Casa din Călinești, în ziua în care s-a descoperit trupul neînsuflețit al femeii. Alin Țurlea se află lângă polițiști, în geacă albă.

În perioada divorțului, tânăra a fost hărțuită prin mesaje în care era amenințată cu moartea. În ziua fatidică, din fericire, copiii nu erau acasă. Trupul neînsuflețit a fost găsit într-o baltă de sânge chiar de către mama victimei, Mihaela Vasilescu. De atunci, Mihai (11 ani) şi Maria (6 ani) sunt crescuţi de bunica maternă și de soțul acesteia.
„Copiii Turlea se află în plasament la bunica maternă, iar specialiștii din cadrul DGASPC Argeș țin permanent legătura cu ei și cu bunica lor, de care cei mici sunt extrem de atașați. Au beneficiat, în tot acest timp, de consiliere psihologică, iar evoluția lor este una foarte bună. Băiatul are 11 ani, a promovat clasa a IV-a cu calificativul FB. Sora lui are 6 ani și este înscrisă în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2020-2021”, ne-au transmis reprezentanții Compartimentului Comunicare al DGASPC Argeș. Casa familiei Turlea a fost renovată în 2019 de echipa „Visuri la cheie” de la PRO TV.

A fost cerută o expertiză medico-legală care să stabilească dacă Alin Turlea suferă de vreo boală care nu-i permite să fie tratat la penitenciar

În prezent, Alin Turlea are 38 de ani și se află la Penitenciarul Mărgineni. A negat tot timpul că ar fi vinovat, a apărut și în cadrul unor emisiuni în care și-a susținut nevinovăția, dar dovezile adunate de anchetatori au dus la condamnarea sa. Pe 29 octombrie 2019, instanța l-a condamnat pe Alin Turlea la 25 de ani și două luni închisoare. În luna ianuarie a.c., în urma apelului formulat de inculpat, s-a redus pedeapsa la 23 ani şi 2 luni închisoare, aceasta fiind sentința rămasă definitivă. Bărbatul trebuie să plătească și daune morale în valoare de 500.000 euro, după cum se arată în sentință.
Numai că, în luna martie a.c, Alin Turlea a făcut contestație pe motive medicale, cerând amânarea executării pedepsei. Ședința s-a tot amânat pentru a se efectua o expertiză medico-legală, „prin care să se stabilească dacă persoana condamnată suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi care face imposibilă continuarea executării pedepsei de 23 ani şi 2 luni închisoare”, se arată pe portalul Tribunalului Dâmbovița, unde se judecă în prezent dosarul. Cel mai recent termen a fost stabilit chiar luni, 13 iulie, însă amânat iar până în luna august, în vederea efectuării expertizei medico-legale şi pentru depunerea la dosar a raportului întocmit de către comisia de specialitate din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii