Web Analytics

Criminalul din Bascov, la analiza medicului psihiatru. Dr. Victoria Irimia: „Dacă reprezintă un pericol public, el trebuie izolat cumva de societate”

de | 23.11.2022 13:38 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Deși potrivit raportului de expertiză întocmit de o comisie medico-legală psihiatrică din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti, criminalul de la Bascov a avut discernământ când a comis fapta, rămân multe semne de întrebare.

„E greu de spus dacă un bolnav psihic reacţionează cu discernământ”

Bărbatul – după cum v-am relatat – se afla în evidenţa medicului de specialitate cu probleme psihice grave, aşa că unii dintre cei care au cunoştinţă despre boala de care suferă se întreabă dacă un astfel de om poate fi tras la răspundere, penal, pentru masacrul comis în casa familiei. Noi i-am solicitat un punct de vedere reputatului medic psihiatru Victoria Irimia, fondatoare a clinicii cu acelaşi nume din Piteşti.

„Nu contează diagnosticul. Omul a avut tratament la domiciliu, n-a deranjat pe nimeni niciodată, nu figura pe vreo listă cu bolnavi periculoşi. Sunt de acord că sunt semne de întrebare. Omul este imprevizibil. Uitaţi-vă că în fiecare zi unul îşi omoară iubita, altul îşi bate crunt nevasta… Este o exacerbare a agresivităţii în aceste vremuri. Muşchiul bate neuronul! Respectând particularităţile de caz, e greu de spus dacă un bolnav psihic reacţionează cu discernământ… Dar dacă reprezintă un pericol public, el trebuie izolat cumva de societate. În fine, se presupune că el a făcut ce a făcut. E crucea lui, o cruce groaznic de dus”, ne-a declarat dr. Victoria Irimia.

Citește și Criminalul de la Bascov și-a plănuit atacul de 26 de ani

Citește și Criminalul de la Mihăeşti a pierdut apelul şi rămâne în închisoare pe viaţă

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *