Web Analytics

Cresc salariile la Consiliul Judeţean

de | 1.02.2017 10:54 | Politica si Administratie

De la 1 februarie a.c., salariile angajaţilor din administraţia publică vor fi majorate cu 20%. De creşterile salariale vor beneficia şi cei 158 de angajaţi ai Consiliului Judeţean Argeş.


Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele CJ Ion Mânzână, la conferinţa săptămânală de presă a instituţiei. „Consiliul Judeţean are 182 de posturi aprobate în organigramă, dar avem ocupate doar 158. Derulăm concursuri oficiale, dar din păcate cei care se înscriu la aceste concursuri nu reuşesc să obţină nota aceea minimală de încadrare. Noi sperăm ca această creştere salarială să ducă şi la o activitate mai intensă. Ştiţi cum se spune la noi: domnilor, ne facem că vă plătim, ei se fac că muncesc. Sperăm ca personalul Consiliului Judeţean să fie mai implicat pentru că efortul acesta financiar este unul foarte mare la nivelul Consiliului Judeţean, de peste 1.000.230.000 lei”, a spus vicele Mânzână. Acesta a mai adăugat că salariile preşedintelelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean nu se vor majora.
Întrebat de ce nu au fost majorate şi salariile conducerii CJ Argeş, vicepreşedintele Ion Mânzână a afirmat: „S-a constatat la nivel naţional că aceste majorări nu le merităm. Au spus: staţi liniştiţi acolo, preşedinţi, vicepreşedinţi de consilii judeţene, primari şi viceprimari! Noi facem un fel de muncă patriotică. Guvernul a luat această măsură. Sigur, am pus şi noi întrebarea asta şi ni s-a spus: aveţi răbdare! Din câte ştiu, la această oră se lucrează la o lege a salarizării unitare. Va fi un proces destul de greu pentru că unele categorii primesc nişte salarii speciale, fantastic de mari, în condiţiile în care în orice ţară civilizată din lumea aceasta, din cunoştinţele mele, preşedintele ţării ar trebui să fie baza de plecare în stabilirea salariilor tuturor categoriilor de personal bugetar”.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii