Web Analytics

Creditorul „Marinuş” are de primit bani pe 5 etaje din Muntenia

de | 28.02.2019 14:02 | Actualitate

# Am dorit să aflăm cum a ajuns pe tabelul creanțelor și cât va primi din cele 5 milioane euro cu care s-a vândut hotelul, însă ne-a dat cu flit
L-am regăsit în tabelul creditorilor de la Hotel Muntenia și pe Ovidiu Marian Ilinca, zis Marinuș, fostul asociat și om de încredere al ex-primarului Frătică de la Bradu, ambii prezenți într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani instrumentat de procurorii de la Parchetul Capitalei. De altfel, numele lui ”Marinuș”, alături de al unui alt acționar de la Muntenia – Gheorghe Popescu – figurează în caietul de sarcini pe baza căruia hotelul s-a vândut de curând cu 5 milioane euro, ca beneficiar al unui sechestru pus pe nu mai puțin de cinci etaje, respectiv etajele 8, 9, 10, 11 și 12. Și cum, în baza acestui sechestru pus în favoarea sa, Ovidiu ”Marinuș” Ilinca va trebui îndestulat cu o felie importantă din cele 5 milioane euro pe care lichidatorul le va primi de la noul cumpărător, am dorit să aflăm informații uzuale și de interes public. De genul cum a ajuns pe tabloul creditorilor, cât a investit în Muntenia, dacă a investit, în ce constă mai exact creanța sa… Numai că cel cunoscut sub numele de Marinuș a preferat să păstreze tăcerea, ca și cum ar avea ceva de ascuns. Oare de ce?

„Marinuș” Ilinca: „Aveți ceva cu mine personal? Ne întâlnim, bem o cafea, discutăm…”

# Bună ziua, domnule Ilinca! Am văzut că sunteți înscris la masa credală pentru Muntenia…
– Dar nu vreau să dau nimic la Jurnal, vă rog frumos!
# Sunt informații oficiale cele pe care noi le avem, voiam să vă întreb doar câteva detalii despre cum ați ajuns printre creditorii de la Muntenia…
– Nu puteți să mă întrebați nimic, că nu vă răspund nimic.
# Pai, de ce?
– Dacă nu vreau?!
# Aș vrea să știu motivul. Aveți ceva de ascuns sau care este problema?
– Ce să ascund? Nu vreau să dau în ziar!
# Spuneți-mi atunci măcar despre ce sumă este vorba! Cât aveți de primit din cele 5 milioane euro?
– Scrieți ce vreți, dar nu vreau să dau nicio dată, știți dumneavoastră mai bine de ce…
# Păi, chiar nu știu. Sunteți supărat pe mine, personal, sau, așa, în general?
– Nu, personal nu sunt supărat pe dumneavoastră, sunt supărat așa, pe situație, pe ce scrieți dumneavoastră de ani de zile, nu de acum. Acum chiar nu am nicio chestie, dar demult ați scris numai prostii!
# Acum vă întreb punctual…
– Dar eu nu vreau să vă răspund punctual. Aveți ceva cu mine personal? Bem o cafea, discutăm… Nimic, nu am nimic personal cu dumneavoastră, nu mă mai sunați în legătură cu nimic!
# Am înțeles. Bine, bună ziua!
Cam așa s-a încheiat dialogul nostru telefonic cu dl. Ilinca, alias Marinuș, fostul asociat al primarului Frătică de la Bradu. Dacă are sau nu ceva de ascuns, analizați fiecare, în consecință. Poate doar Nicolae Ivănescu, fostul acționar majoritar de la Muntenia, să ne lămurească în ce au constat mai exact creanțele lui „Marinuș”.
 

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii