Web Analytics
scris sâmbătă, 24.02.2024

Credincioșii și clericii sunt chemați să țină post timp de trei zile pentru ca IPS Teodosie să devină mitropolit

Arhiepiscopia Timișului a emis un ordin prin care le cere clericilor și credincioșilor să postească timp de trei zile, sperând ca astfel IPS Teodosie va ajunge mitropolit.

Credincioșii și clericii sunt chemați să țină post timp de trei zile pentru ca IPS Teodosie să devină mitropolit

Conform circularei publicată de Dobrogea Live, „se instituie o perioadă de post de luni, 26.02.2024 până miercuri 28.02.2024, inclusiv. În această perioadă, clericii și credincioșii vor oficia în biserici și mănăstiri, zilnic, Acatistul Bunei Vestiri și Acatistul Sfântului Apostol Andrei.

Citeste și Papa Francisc și-a anulat toate vizitele din acest weekend din cauza unei probleme de sănătate

Toate parohiile și mănăstirile din subordinea Arhiepiscopiei Tomisului vor anunța enoriașii cu privire la prezenta dispoziție canonică. După Sfânta Liturghie de duminică, 25.02.2024“.

IPS Teodosie, care doreşte de mai mult timp reînfiinţarea Mitropoliei Tomisului, a depus mai multe solicitări în acest sens la Patriarhia Sfântului Sinod.

IPS Teodosie susține că reînfiinţarea Mitropoliei Tomisului ar fi o reparaţie morală întrucât la Tomis a existat mitropolie, încă din secolul V după Christos şi a dispărut după ce Dobrogea a intrat sub stăpânire otomană. „Mitropolie a fost aici, chiar înainte de prima Mitropolie a Ţării Româneşti, şi trebuie să fie şi de acum încolo“, a spus ierarhul Tomisului.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *