Crearea zonei metropolitane Piteşti, amânată şi de lipsa de implicare a autorităţilor din Bradu

de | 3.06.2015 18:28 | Politica si Administratie

# Un proiect ce merge mai încet ca melcul

Început în 2002, proiectul privind crearea zonei metropolitane Pitești merge mai încet ca melcul și acum, după 13 ani, s-au făcut foarte puțini pași, și aceia mai mult pe hârtie, pentru implementarea sa.
Pentru a face parte din zona metropolitană au fost selectate într-o primă fază orașele și comunele limitrofe ale municipiului: Albota, Bascov, Bradu, Mărăcineni, Mioveni, Moşoaia şi Ştefănești.
După cum preciza recent și viceprimarul Cornel Ionică, realizarea unei asemenea zone ar aduce numeroase avantaje economice și ar atrage investitori. Numai că de la cuvinte până la fapte e o cale atât de lungă… Pe partea de autorități locale, cel mai important pas făcut până acum e doar pe hârtie. „În afară de comuna Bradu, toate consiliile locale din celelalte localități au dat hotărâri privind crearea zonei metropolitane”, spune viceprimarul Ionică.  Dar cu o floare nu se face… zonă metropolitană. Iar dovadă stă și faptul că o mare parte dintre subcomponentele proiectului zonei metropolitane Pitești nu au fost realizate nici până acum, termenele de implementare expirând de mai mulți ani.
Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii