Web Analytics

Covrigi cu ou şi cidru „scoţian” la Lereşti

de | 22.06.2016 18:46 | Cultură

Festivalul „Covrigilor cu ou” de la Lereşti a atras duminică sute de musceleni, fiind ocazia prezentării unor produse tradiţionale ale oamenilor din comună, dar şi prilej de spectacol la Ateneul din satul Voineşti. Producători individuali sau firme cu profil de panificaţie şi cofetărie şi-au etalat bunătăţurile pentru a noua oară, ediţia din acest an a Festivalului fiind organizată de către Asociaţia „Alunelul”, în colaborare cu Primăria şi şcolile din localitate. Atracţiile manifestării au fost constituite de dulciurile unuia dintre sponsori, Un băiat şi o fată SRL, firmă care a expus deja covrigul cu ou la festivaluri internaţionale, dar şi de cidrul Clarks, o băutură din mere româneşti produsă de câţiva ani de un scoţian stabilit în comuna Lereşti.
Alan Clark face cidru în Lereşti de peste un an şi deja a cucerit piaţa românească, în condiţiile în care un produs competitor nu deţine calitatea care se regăseşte în băutura scoţianului. Investiţia acestuia de peste o jumătate de milion de euro a fost favorizată şi de faptul că, spre deosebire de alte cazuri, fostul primar al comunei a sprijinit iniţiativa lui Alan.

Paşi către un muzeu al satului în Lereşti

Manifestările de duminică au inclus şi prezentarea secţiei muzeale „Casa Alexandra Mihaela”, amenajată de soţii Elena şi Ionel Marin, iniţiatori ai Festivalului „Covrigilor cu ou”. Într-o parte a etajului Ateneului, camerele şi holul au fost împodobite cu mobilă, decoraţiuni şi articole vestimentare în mare majoritate specifice caselor tradiţionale din Muscel. Ideea înfiinţării unui adevărat muzeu al satului la Lereşti a dobândit astfel confirmare, în scurt timp urmând să fie organizate şi alte spaţii de expunere a unor obiecte donate de lereşteni. Cătălin Ioan Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii