Web Analytics

COVID-19: Virusul poate rezista pe pielea umană mai mult decât virusul gripal

de | 18.11.2020 10:28 | Actualitate

Noul coronavirus poate rezista pe pielea umană mult mai mult decât virusul gripal, potrivit unui nou studiu realizat de cercetători japonezi.

SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19, poate rămâne activ pielea umană timp de aproximativ 9 ore, în timp o tulpină a virusului gripal A (IAV) nu rezistă mai mult de două ore, arată studiul.

Din fericire, ambele virusuri pot fi ucise rapid cu dezinfectant pentru mâini.

Descoperirile subliniază importanța spălării mâinilor sau a utilizării dezinfectanților pentru a preveni răspândirea COVID-19.

„Acest studiu arată că SARS-CoV-2 poate avea un risc mai mare de transmitere prin contact direct decât IAV (virusul gripal), deoarece primul este mult mai stabil pe pielea umană”, au scris cercetătorii în studiu, care a fost publicat online pe 3 octombrie, în revista „Clinical Infectious Diseases”. Aceste constatari susțin ipoteza că o igienă corespunzătoare a mâinilor este importantă pentru prevenirea răspandirii SARS-CoV-2.

Pentru acest studiu, cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Kyoto au folosit piele umană obținută de la persoane decedate, în urma autopsiilor. Probele au fost colectate la aproximativ o zi după moartea pacienților.

Cercetătorii precizează că pielea umană își păstrează funcțiile mai bine de 24 de ore după moarte și astfel, faptul că au folosit o mostră de piele de la o persoană decedată nu a influențat rezultaul studiului.

Cercetătorii au descoperit că SARS-CoV-2 a supraviețuit pe probele de piele umană timp de 9,04 ore, comparativ cu 1,82 ore pentru virusul gripal A.

 

sursa: Știrile Pro TV

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii