Web Analytics

Covid-19. Aproape 4000 de persoane și 136 de societăți comerciale verificate în ultimele 24 de ore

de | 22.11.2020 12:08 | Actualitate

Peste 3.800 de persoane au fost verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul acţiunilor de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului în județul Argeș, fiind constatate aproape 200 de încălcări ale normelor legale.
Citește și  O mie de lei amendă pentru că nu se afla la adresa de carantinare
În ultimele 24 de ore, aproape 250 de efective de poliție şi poliţie locală au acţionat, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase, precum şi în mijloace de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.
Citește și  Amenzi în valoare de peste 30.000 de lei pentru nerespectarea dispozițiilor anti-Covid
Au fost organizate 42 de acțiuni punctuale (din care 33 de acțiuni organizate în mod independent de polițiști, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș și 7 acțiuni cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș, polițişti locali şi reprezentanţi ai altor instituţii – D.S.P., D.S.V.S.A., I.T.M.), fiind vizate respectarea măsurilor de organizare și desfășurare a activității comerciale și a condițiilor de deplasare în zonele aglomerate din mediul urban şi rural, zone comerciale, pieţe, restaurante şi terase, având în vedere incidența crescută a cazurilor de Covid.
3.816 persoane au fost verificate, în ultimele 24 de ore, iar dintre acestea, 3.027 în cadrul acțiunilor punctuale, fiind intensificate activitățile de verificare privind respectarea măsurilor de protecție individuală, respectarea măsurii izolării sau carantinării și respectarea condițiilor de deplasare în intervalul 23:00-05:00.
În cadrul activităților, au fost vizate 140 de locații, fiind verificate 136 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.
În cadrul activităților, polițiștii argeșeni au verificat și 303 autovehicule, din care 98 de mijloace de transport în comun.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 196 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 30.750 de lei, după cum urmează:
– 168 de sancţiuni, în valoare de 18.750 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
– o sancțiune, în valoare de 5.000 de lei, a fost aplicată unui operator economic cu obiect de activitate prepararea şi servirea de alimente, care a permis accesul clienților în interiorul localului, pentru servire, încălcând prevederile referitoare la modul de organizare a activităţii;
– o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unei persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinării;
– o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unei persoane ca urmare a organizării unui eveniment privat;
– 25 de sancțiuni, în valoare de 5.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație (în intervalul orar 23.00-05.00).

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii