Cotație record a petrolului, după ce președintele Putin a trimis armata rusă în Ucraina

de | 22.02.2022 10:03 | Actualitate, Economie, Politica si Administratie

Prețul barilului de petrol Brent a ajuns la 97 de dolari, atingând astfel cel mai ridicat nivel din ultimii şapte ani, notează Financial Times.

Cotația record a țițeiului vine în contextul în care preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, luni seară, armatei ruse să intre în estul Ucrainei, pentru misiuni de “menţinere a păcii” în regiunile separatiste Lugansk şi Doneţk.

Citește și: Israelul își mută Ambasada de la Kiev

Țițeiul Brent, de referință la nivel internațional, a crescut cu până la 2,4%, până la 97,66 dolari pe baril, un nou maxim al ultimilor șapte ani, în timp ce West Texas Intermediate, prețul de referință pentru piața americană, a crescut cu până la 4,5%, până la 95,19 dolari. Acțiunile rusești s-au prăbușit luni, iar rubla a scăzut, din cauza îngrijorărilor în creștere că Moscova ar putea lansa în curând o invazie a Ucrainei. Piețele globale de acțiuni au fost de asemenea, „pe roșu”.


Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.