Israelul își mută Ambasada de la Kiev

de | 22.02.2022 09:53 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Ministrul de Externe al Israelului, Yair Lapid, a transmis, luni, că „în urma evaluării situaţiei” şi după „discuţii cu diverşi actori internaţionali”, a decis să instruiască personalul Ambasadei de la Kiev să îşi mute oficiile consulare deschise la Liov, în vestul Ucrainei.

Citește și: Vladimir Putin a ordonat armatei ruse “să menţină pacea” în teritoriile separatiste din Ucraina

„Oficiul consular din Liov lucrează de joi (17 februarie) pentru a furniza documente de călătorie cetăţenilor israelieni şi îi va ajuta pe cetăţenii interesaţi să părăsească ţara, în primul rând prin punctele de trecere a frontierei către ţările vecine”, potrivit unui comunicat dat publicităţii de către Ministerul de Externe din Israel, informează postul de televiziune CNN.

„Ministerul de Externe este pregătit pentru orice evoluţie a situaţiei, inclusiv pentru posibilitatea unei ieşiri pe teren. În acest cadru, diplomaţii israelieni staţionaţi la Liov, precum şi cei care servesc în Polonia, Slovacia, România, Moldova şi Ungaria au efectuat vizite la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina şi au avut întâlniri cu autorităţile la punctele de trecere, pentru a asigura transportul cetăţenilor israelieni care doresc să părăsească Ucraina”, se mai menţionează în comunicatul citat.

Citește și: UE acordă Ucrainei asistență de urgență în materie de protecție civilă

Sursa foto: blacknews.com

Acest articol este despre: ambasada,externe,israel,tensiuni,ucraina

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump
S-au plimbat cu piscina din benă prin Bogați și au plătit scump

Duminică, 02 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au fost sesizați prin Serviciul Național Unic Apeluri de Urgență 112, cu privire la faptul că o autoutilitară cu mai multe persoane care provoacă zgomot circulă pe raza localității Bogați....

Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!
Argeș: S-a răsturnat cu mașina la Nămăești!

Accident rutier produs în cursul zilei de astăzi în satul Nămăești, comuna argeșeană Valea Mare Pravăț. Din primele informații aflăm că, a fost implicat un singur autoturism care s-a răsturnat în șanțul de pe marginea carosabilului. Posibil o persoană să fie rănită....