Web Analytics
scris vineri, 14.06.2024

Costin Ghiţă, FC Muscelul Câmpulung: „Nu ne putem compara nici cu CS Mioveni, nici cu FC Argeş, dar sperăm să facem o figură frumoasă”

Cum comentezi această performanță a Câmpulungului? Iată că județul Argeș are trei echipe în eșalonul secund al fotbalului românesc, iar Câmpulungul revine la acest nivel după foarte mulți ani.

– Este ceva incredibil pentru orașul nostru; vă dați seama că în momentul de față nu se gândea nimeni că o să ajungem ca județul Argeș să aibă trei echipe în Liga a doua. Noi cred că am făcut o surpriză plăcută, pentru că nimeni nu se aștepta să se întâmple asta.

Costin Ghiţă, FC Muscelul Câmpulung: „Nu ne putem compara nici cu CS Mioveni, nici cu FC Argeş, dar sperăm să facem o figură frumoasă”

Cum a fost posibilă această reușită? Care a fost plusul acestei echipe?

– Plusul echipei noastre cred că a fost unitatea de grup. Am format un grup bun care într-un final a cules laurii promovării la Liga a doua.

Ce urmează pentru echipă în viitorul apropiat?

– Acum băieții sunt în vacanță, ne reunim pe data de 24 iunie, iar după reunire o să vedem ce jucători aducem, o să creionăm deja începând de astăzi, împreună cu întreaga conducere, strategia pentru anul care urmează.

„Vom continua cu aceeași bancă tehnică care a reușit promovarea, condusă de antrenorul principal Costin Lazăr”

În privința jucătorilor, se va păstra nucleul de bază?

– În principiu va rămâne același nucleu de jucători, dar o să vedem cine pleacă. În principiu o să rămână jucătorii care au promovat această echipă în Liga secundă, nucleul de bază, dar sunt jucători care își termină contractele cu noi și de aceea trebuie să ne punem la masă să discutăm. Mai sunt câțiva jucători care au fost împrumutați de la diferite cluburi și trebuie să vedem în ce condiții pot să rămână la noi, dar pot să vă spun că o să urmeze și câteva transferuri la clubul nostru, pentru că acum vorbim de un cu totul alt nivel față de cel din Liga a treia.

Ce ne poți spune despre banca tehnică?

– Vom continua cu aceeași bancă tehnică care a reușit promovarea, condusă de antrenorul principal Costin Lazăr.

Cum vezi lupta în Liga a doua cu FC Argeș și CS Mioveni, celelalte echipe din județ, două echipe mai titrate, care au jucat și în Liga I?

– Pentru Liga a doua, atât FC Argeș, cât și CS Mioveni sunt doi coloși, ați văzut ce bugete au. CS Mioveni a jucat barajul pentru accederea în prima ligă. Nu ne putem compara nici cu CS Mioveni, nici cu FC Argeș, nici cu bugetele pe care le au cele două echipe, dar sperăm să facem o figură frumoasă în ambele confruntări, atât cu FC Argeș, cât și cu CS Mioveni.

Citește și Ianis Hagi va purta la Euro 24 tricoul cu numărul 10 purtat de tatăl său ultima dată acum 24 de ani

„Așteptăm susținere financiară pentru a creiona un buget bun care să ne mențină la Liga a doua”

Apropo de buget, care ar fi acesta pentru sezonul următor?

– Deocamdată nu s-a creionat bugetul echipei, pentru că așteptăm să vedem dacă oamenii potenți financiari din orașul nostru vor să vină alături de echipă, să ajute fotbalul din Câmpulung, fiindcă, știți foarte bine, de 20 de ani Câmpulungul nu a mai fost în Liga a doua. Așteptăm așadar susținere financiară pentru a creiona un buget bun care să ne mențină la Liga a doua.

Bun, în Liga a treia cine a susținut financiar echipa?

– Domnul doctor Claudiu Ciolan, patronul echipei.

Și dumnealui continuă acum cu echipa și în Liga a doua?

– Da, este proiectul dânsului, care împreună cu mine am început de la Liga a patra, când am preluat pe CS Rucăr și vom continua și la Liga a doua.

Autoritățile locale v-au sprijinit financiar?

– Primăria Câmpulung ne-a ajutat cu baza de pregătire, cu terenul și cu utilitățile de la stadion, care au fost, așadar, gratis. În rest, nu ne-au ajutat cu altceva, doar cu ceea ce înseamnă îngrijire teren și plata utilităților bazei sportive.

Citește și FC Argeș a transferat un jucător cotat la 500.000 euro

„Obiectivul stabilit este foarte clar: salvarea de la retrogradare”

Ce obiectiv aveți stabilit pentru următorul sezon din Liga a doua?

– Obiectivul stabilit este foarte clar, și anume salvarea de la retrogradare.

Am înțeles. Același obiectiv se pare că are și CS Mioveni. Cum comentezi?

– Așa s-a vorbit și anul trecut, cum că CS Mioveni avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare și, după cum ați văzut, CS Mioveni s-a bătut la promovare în Liga I. Acolo s-a făcut o treabă foarte bună și eu spun că atâta timp cât președintele clubului este Claudiu Cojocaru, CS Mioveni nu cred că o să se bată la retrogradare.

Cum vezi lucrurile de la FC Argeș?

– Eu cred că FC Argeș va fi o forță în Liga a doua în acest an. Ați văzut ce conducere a adus, ce antrenor a adus, care se leagă de FC Argeș… O să urmeze probabil și câteva transferuri foarte bune și totul îi obligă pe cei de la FC Argeș să aibă rezultate.

Citește și Violetul Orozco, titular în victoria cu Malawi

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită