Web Analytics

Costin Andrei Oncescu, din nou calificat en fanfare la olimpiada internaţională de informatică

de | 15.06.2017 21:47 | Actualitate

20 CostinLa sfârșitul lunii mai, la Colegiul Național „Alexandru Dimitrie Ghica“ din orașul Alexandria s-a desfășurat stagiul de pregătire a Lotului Național Restrâns de Informatică. Cu această ocazie s-a stabilit ie­rarhia în vederea participării la Olimpiada Internațională de Informatică.

Pe primul loc, în urma probelor, s-a situat Costin Andrei Oncescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Dinicu Golescu“ din Câmpulung Muscel. El este câștigătorul Premiului de Excelență „Mihai Pătrașcu“ 2017, care se acordă elevului cu cel mai mare punctaj obținut în urma probelor de baraj. Premiul i-a fost înmânat de Carmen Pătrașcu, sora lui Mihai, în prezența profesorului Nușa Dumitriu-Lupan, inspector general la Ministerul Educației Naționale. Costin Oncescu, elev al Colegiului Naţional „Dinicu Golescu“ Câmpulung Muscel, are un palmares impresionant, fiind membru al lotului de olimpici ai României din clasa a V-a. „În clasa a V-a, am fost primul elev de vârsta mea care a intrat în lotul naţional al României. De atunci, am început să lucrez cu adevărat foarte mult. 2017 este al 14-lea lot al meu, am bătut recordul, cel mai mare a fost de 12 loturi”, spune Costin.
La Olimpiada Internaţională de Informatică din 2016 a luat medalie de argint, iar la Balcaniadă a obţinut medalia de aur. În perioada 2012-2014, a câştigat de trei ori consecutiv medalia de aur la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru juniori.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii