Web Analytics

Coșești: Amendați pentru transport ilegal de lemne

de | 29.08.2022 18:00 | Actualitate, Home

Polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au acționat pentru combaterea delictelor silvice, prin verificarea transporturilor de material lemnos, precum și a locurilor de exploatare și depozitare a lemnelor, împrejurare în care au depistat două persoane care nu dețineau documente legale pentru lemnele transportate.

Astfel, polițiștii au depistat un bărbat de 29 de ani, din Coșești, care transporta cu un atelaj material lemnos pe raza localității de domiciliu, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului. Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 0,300 mc de material lemnos, esență cireș.

Citește și Argeș. A bătut un bărbat în locuința fostei concubine

De asemenea, polițiștii au depistat un bărbat de 44 de ani, din Coșești, care transporta cu o autoutilitară material lemnos pe raza localității de domiciliu, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului. Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 3,5 mc de material lemnos, lemn rotund de esență molid.

Ca urmare a celor constatate, ambii barbați a fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice. Totodată, materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Codrii Verzi.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *