Web Analytics

Corul Madrigal – concert EXTRAORDINAR cu prilejul Zilei Naționale a României, în Bologna (Italia)

de | 30.11.2021 13:51 | Cultură, Actualitate

Corul Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, a susţinut, luni, de la ora 19:00, cu prilejul Zilei Naţionale a României, un Concert Extraordinar în grandioasa Bazilică Sfântul Petroniu, din Bologna, Italia.

Evenimentul afost organizat sub patronajul Ambasadei României în Italia, la invitaţia Consulatului General al României la Bologna, Asociaţiei culturale româno-italiană Propatria din Roma şi al Accademia di Romania in Roma şi a avut ca invitaţi membri ai corpului diplomatic, oficiali şi cetăţeni români stabiliţi în Italia, dar şi public italian.

CITEȘTE ȘI: Mașină răsturnată peste gard, la Bogați. Șoferul nu avea permis

”Este greu de descris în cuvinte ce înseamnă Madrigal sau cum te simţi intr-o seară în care asculţi Madrigalul, pentru că dincolo de emoţii, ecoul s-a simţit nu numai în interiorul zidurilor uneia dintre cele mai mari bazilici din Italia dar şi în sufletele noastre şi în sufletele celor prezenţi, pentru care Madrigal înseamnă, de fapt, acasă! În această seară Madrigalul a însemnat tradiţie, spiritualitate, o parte din România, o parte din istoria noastră pentru toţi cei care suntem aici, departe, plecaţi de foarte mult timp de acasă. Înseamnă, dincolo de excelenţă, perfecţiune, iar cuvintele sunt prea goale pentru a exprima simţirile şi trăirile de aici …de departe de casă! Se apropie Ziua Naţională şi as vrea sa le urez tuturor celor care sunt departe, dar întotdeauna aproape cu sufletul de casă, un La mulţi ani şi să nu uităm că România este în noi”, a declarat doamna Daniela Dobre, Consul general al României la Bologna, informează News.ro

CITEȘTE ȘI: CEZ Vânzare întrerupe programul cu publicul. Modalități alternative de comunicare

Un moment cu o puternică încărcătură emoţională în cadrul concertului l-a reprezentat interpretarea Imnului Naţional al României, care adus un un crâmpei din România în inimile tuturor românilor stabiliţi în Italia şi aflaţi alături de Corul Madrigal. De asemenea, graţie organizatorilor şi municipalităţii din Bologna, pe parcursul Concertului Extraordinar dedicat Zilei Naţionale a României susţinut de Corul Madrigal, clădirea Palazzo del Podestà din Piaza Maggiore din Bologna a fost iluminată în culorile drapelului României. Concertul Corului Madrigal a marcat, totodată, inaugurarea celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional Propatria – „Tinere Talente Româneşti”.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii