Web Analytics

Corpul neînsuflețit al lui Aleksei Navalnîi a fost returnat mamei sale

de | 24.02.2024 20:24 | Actualitate, Home

Corpul neînsuflețit al liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi a fost returnat mamei sale, a spus purtătorul de cuvânt al acestuia. Decizia a venit după ce, susține femeia, i s-a pus în vedere să fie de acord cu o înmormântare „secretă”, altfel va fi înmormântat în colonia închisorii unde a murit.

Citește și: Papa Francisc și-a anulat toate vizitele din acest weekend din cauza unei probleme de sănătate


Într-o postare pe X, purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi a mulțumit tuturor celor care au cerut restituirea cadavrului dizidentului rus. Încă nu se știe când va avea loc înmormântarea.
Fondatorul grupului pentru drepturile omului, Vladimir Osechkin, susține că liderul opoziției ruse Aleksei Navalny a fost ucis cu un pumn în inimă, o tehnică folosită de agenții forțelor speciale ale KGB, după ce a stat în temperaturi extrem de scăzute timp de mai multe ore. Cel mai înverșunat critic al Kremlinului a fost găsit cu vânătăi pe cap și pe piept în concordanță cu tehnica „un pumn”, a declarat Vladimir Osechkin, fondatorul grupului pentru drepturile omului Gulagu.net, pentru Times of London, citând o sursă de la închisoarea „Lupul Polar”, unde Navalnîi a murit pe data de 16 februarie.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii