Web Analytics

Coronavirusul declanşează un scandal politic, plus un grav incident de securitate

de | 26.02.2020 16:37 | Dezvăluiri

# „Isteria în Nucşoara e la cote maxime”, declară primarul Ion Cojocaru după ce prefectul Emilian Soare a deconspirat locaţia în caz de carantină – Tabăra Şcolară Nucșoara # „Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic, tabăra școlară e în paragină de zece ani”, adaugă revoltat edilul # Și șefa DSP, dr. Sorina Honțaru, i-a spus prefectului în plină conferință de presă că locația trebuia să rămână secretă

Prefectul Soare: „La Nucșoara avem 10 locuri și 7 la cabana Bahna”

Marți, 25 februarie, la Prefectură s-a întrunit Comitetul Județean de Urgență pe chestiunea Coronavirusului. Prefectul Emanuel Soare, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu și directorul Direcției Sanitare, Sorina Honțaru, precum și reprezentanți ai unităților sanitare s-au întâlnit cu masa media locale pentru a face precizări în privința primelor măsuri de prevenție, date fiind amenințările venite din Italia și China. „Trebuie să ne pregătim mai mult decât trebuie pentru a nu ajunge în acea situație de a ne găsi în cazul clasic pentru România, în care autoritățile nu sunt niciodată pregătite”, a precizat prefectul Soare. Acesta a menționat ca primă măsură identificarea unor locații în eventualitatea apariției Coronavirus în România: ”La nivelul județului Argeș, în acest moment am identificat două astfel de locații care pot să fie utilizate în această eventualitate, respectiv Centrul de Agrement Nucșoara (fosta tabără școlară. n.red.), cu 10 locuri și, de asemenea, cabana de vânătoare Bahna, unde există șapte locuri. Suntem în demersuri de a identifica și altfel de locații pentru extinderea capacității de cazare. Criteriile avute în vedere sunt izolarea, condiții minime legate de cazare, puncte sanitare în fiecare cameră, cheltuielile urmând să fie făcute de Ministerul Sănătății”.

Șefa DSP a atenționat că locațiile pentru carantinare trebuie să rămână secret de serviciu

Prima contestatară a anunțului făcut de prefect a fost șefa DSP, dr. Sorina Honțaru. Aceasta a spus în plină conferință de presă (și înclinăm să credem că are dreptate) că locațiile unde se va face carantinarea trebuie să rămână secrete. Adică sunt și trebuie să rămână secret de serviciu pentru că, în caz contrar, autoritățile se pot confrunta cu greve și proteste ale populației. Ceea ce s-a întâmplat deja, după cum puteți vedea în continuare din declarația primarului din Nucșoara, localitatea direct afectată în caz de carantină.

Primarul Ion Cojocaru: „Tabăra școlară de la Nucșoara e în paragină de 10 ani”

Cum spuneam, faptul că prefectul Soare a dezvăluit locațiile de carantină, iar anunțul lui a fost preluat imediat de televiziuni și ziare, l-a pus pe jar pe primarul de la Nucșoara, Ion Cojocaru: „Pe mine nu m-a întrebat nimeni nimic. Am vorbit acum cu domnul prefect și dânsul a spus că are toate informațiile necesare. Este treaba dumnealui, nu am luat eu decizia. Domnul prefect a spus că se vor rezolva toate. Eu mi-am făcut datoria să îi spun că nu sunt condiții și dânsul mi-a și confirmat că nu a fost la Nucșoara, nu știe, dar că are informații suficiente. Centrul de Agrement, fosta tabără școlară este în paragină de zece ani. La ora aceasta nu funcționează nici apa, nu au nici lemne, nu știu igienizare de când nu s-a mai făcut acolo, nici să dai cu var cel puțin. Acolo, la tabără, sunt zece camere cu câte patru locuri, e clar că nu o să poată sta decât câte unul în cameră. Stau și mă întreb unde vor sta medicii, asistentele, chiar nu știu”.

Primarul Cojocaru: „Isteria în Nucșoara e la cote maxime”

După care, relativ înțelegător față de starea de novice într-ale administrației, pe care o manifestă noul prefect liberal, primarul din Nucșoara a adăugat: ”Vreau să nu mă înțelegeți greșit, nu îl acuz direct pe domnul prefect, însă am senzația că nu a fost bine informat și că s-a luat o decizie pripită. Nu vreau să credeți că fac vreun joc politic. Chiar nu! Nu mă interesează chestiile astea. Pe mine mă interesează cu ce ne vom confrunta. E clar, isteria în Nucșoara este la cote maxime. Eu sunt sunat din secundă în secundă. De oameni, de investitori, de cunoscuți, de prieteni de la București… Toți mă întreabă ce se întâmplă..? Cu turismul s-a terminat. Deja avem autorizații date pentru pensiuni, dar toți vor să renunțe. De ce tocmai cea mai mare comună din județ trebuie să o izolezi, să o termini? Chiar nu știu..! De ce a fost Nucșoara aleasă? Nu îmi dau seama care au fost criteriile. O să aibă surpriză, domnul prefect, fiindcă în urma acestei decizii problemele vor fi multiple. În sensul că nu poate sta cineva acolo, în tabără. Nu există nici măcar un gard. Nici nu reușiți să vă dați jos din mașină. Eu asta i-am spus și domnului prefect. Îmi pare rău că nu a vrut cel puțin să îmi dea un telefon înainte, să mă întrebe ce cred, cum e aici…E mai bine ca în situații din astea să nu ne grăbim. Noi trebuie să punem umăr lângă umăr ca să luăm decizii bune. Să fim limpezi la cap și să ne gândim ce e bine pentru comunitatea noastră. Am senzația că domnul prefect a luat o decizie pripită”.

Direcţia de Tineret şi Sport a lăsat din 2009 tabăra în degradare

Așa este, am verificat și noi care este starea locației, și am constatat că aceasta este dezafectată, după cum a spus și primarul Cojocaru. Dacă înainte de revoluție și puțin după, aici erau trimiși vara mii de elevi din Argeș, fosta tabăra școlară Nucșoara se află în prezent în administrarea Direcției Județene de Tineret și Sport Argeș. Însă nu a mai suferit îmbunătățiri din anul 2009, fiind lăsată în totală degradare de autoritățile care au avut-o în grijă.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Primare ! Nici usturoi n-ai mancat nici gura nu-ti miroase. Revolta spontana ? Esti un manipulator de meserie, toata lumea stie. Ai convocat votantii tai, ai mobilizat spuma localitatii. Jalnic ca oameni, de caracterul tau, ajung pe asemenea functii !!! Dezvoltarea localitatii, ingroparea turismului …. vorbe mari din gura unuia ca tine ! Ce durere o fi pe tine. Cred ca de la telefoanele alea , câte unul pe secundă , ti se trage. Fariseule !!!

Ultimele articole