Web Analytics

Coronavirus: Comisia dezvăluie strategia UE privind vaccinurile

de | 17.06.2020 15:55 | Actualitate, Bani europeni

Comunicat de presă

Astăzi, 17 iunie, pentru a contribui la protejarea oamenilor de pretutindeni, Comisia prezintă o strategie care să accelereze dezvoltarea, fabricarea și punerea la dispoziția populației a vaccinurilor împotriva COVID-19. Un vaccin eficace și sigur împotriva virusului este atuul nostru principal pentru a găsi o soluție definitivă la criza provocată de pandemie. Timpul este un factor esențial. Fiecare lună câștigată pentru găsirea unui astfel de vaccin permite salvarea de vieți omenești, protejarea de mijloace de subzistență și economisirea de miliarde de euro. Strategia de astăzi propune o abordare comună a UE și se bazează pe mandatul primit de la miniștrii sănătății din UE

Dezvoltarea unui vaccin este un proces complex și de durată. Prin strategia de astăzi, Comisia va sprijini eforturile ce vizează accelerarea dezvoltării și a punerii la dispoziție a unor vaccinuri sigure și eficace într-un interval de timp cuprins între 12 și 18 luni, sau chiar mai devreme. Realizarea acestui demers complex necesită efectuarea de studii clinice, în paralel cu investiții în capacitatea de producție pentru a putea produce milioane sau chiar miliarde de doze de vaccin viabil. Comisia este pe deplin mobilizată pentru a sprijini eforturile dezvoltatorilor de vaccinuri.

Aceasta nu este doar o provocare europeană, ci și una mondială. Uniunea Europeană nu va fi în siguranță până când întreaga lume nu va avea acces la un vaccin și, ca atare, UE și statele sale membre au atât responsabilitatea, cât și interesul ca acest vaccin să devină universal disponibil.

Un pas important către o acțiune comună a statelor membre a fost deja făcut prin constituirea, de către Franța, Germania, Italia și Țările de Jos, a unei alianțe incluzive pentru un vaccin împotriva coronavirusului. Strategia UE privind vaccinurile va pune în aplicare o abordare comună pentru viitor.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole