Web Analytics

Cornel Lazăr i-a reclamat la poliţie pe notarii Căunei că i-au dărâmat gardul

de | 17.10.2019 13:26 | Politica si Administratie

Primul termen în procesul prin care Instituția Prefectului Argeș vrea să le anuleze autorizația de construcție a notarilor Căunei, care vor să construiască un bloc pe strada Mircea Eliade (varianta Găvana), va avea loc în data de 7 noiembrie. Am primit însă sesizări telefonice la redacție, prin care ni spunea faptul că, în ciuda demarării litigiului în contencios administrativ, se lucrează în continuare la imobilul cu pricina, iar unele apartamente au fost deja vândute. Reamintim că acțiunea în instanță de anulare a actului administrativ a venit după ce Instituția Avocatul Poporului a realizat o anchetă prin care a descoperit mai multe nereguli în emiterea actului administrativ. Ancheta a avut loc după ce la Biroul Avocatului Poporului din Pitești au ajuns mai multe sesizări ale cetățenilor.

Vecinii s-au plâns că, în ciuda procesului intentat de Prefectură, se lucrează la bloc

Unul dintre riveranii afectați de construcția de pe Mircea Eliade a familiei de notari Căunei este fostul șef al Partidului Conservator, Cornel Lazăr. „Eu am făcut la momentul respectiv niște sesizări. Am făcut și reclamații către poliție, nu știu ce s-a rezolvat sau ce s-o rezolva. Era vorba despre afectarea proprietății mele. Mi-au dărâmat gardul, la momentul respectiv. Urmează să îl facă. La secția de Poliție din Găvana am adresat reclamația. Nu cred că autorizația este suspendată, că ei continuă acolo lucrările. Pe interior, mai mult. Nu știu mai mult, eu plec dimineața vin seara”, ne-a declarat acesta.
Atât Prefectura, cât și Primăria Pitești au fost sesizate cu privire la faptul că la imobilul din strada Mircea Eliade se lucrează, autoritățile admițând că autorizația de construire este suspendată de drept până la soluționarea cauzei, iar lucrările trebuie să înceteze. Proprietarii au fost notificați de către Primăria Pitești să oprească lucrările, potrivit primarului Cornel Ionică.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii