Web Analytics
scris joi, 21.10.2021

Cornel Chiriac, statuie în Piteşti, „la pietre”

Gabriel Cazan, membru al Uniunii Scriitorilor din România, nu-și uită prima dragoste: rock-ul. Este cel care în 1990 a înființat, pe rând, prima rockotecă din Pitești, primul Fan-club „Cornel Chiriac” din țară și prima revistă „Cornel Chiriac” (secondat de puștanul pe atunci Robert Turcescu).
Iată că Gabriel Cazan nu a uitat de prima dragoste, Cornel Chiriac. Există o stradă Cornel Chiriac în municipiu, în Prundu, botezată la inițiativa mea, am organizat simpozioane și concerte „Cornel Chiriac” (cel mai important ziarist radio din Pitești din istorie, omorât în timp ce lucra la „Europa Liberă”), dar Gabriel Cazan visează la mai mult.

Cornel Chiriac, statuie în Piteşti, „la pietre”

Citește și Povestea preotului care i-a pictat şi dăruit Regelui Mihai icoana ”Dulcei Sărutări”

Și anume la un grup statuar, în care, în centru, să se afle Cornel Chiriac, având în jur nume celebre de muzicieni: Jim Morrison („The Doors”), Freddie Mercury („Queen”), John Lennon („The Beatles”), Jimi Hendrix și Janis Joplin. Grupul statuar, realizat de către doi studenți la artă plastică, urmează a fi amplasat „la pietre”, locul unde se întâlneau rockerii piteșteni pe vremuri (Piața „Milea”) și va fi realizat pe banii lui Gabriel Cazan, care va dona totul municipalității.
Urmează ca Gabriel Cazan să meargă în Consiliul Local al Municipiului Pitești să-și susțină proiectul (deocamdată a făcut o simplă cerere la Primărie), pentru a explica în comisii despre ce e vorba, de a aduce acte (e nevoie și de o aprobare a Comisiei Monumentelor din România), după care se poate trece la realizarea ansamblului.

Citește și Dar din Palestina pentru Calinic: o icoană cu Maica Domnului

 

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...