Web Analytics

Copiii vor beneficia de buletin și înainte de vârsta de 14 ani. Ce spun părinții

de | 4.04.2021 09:06 | Actualitate

Copiii vor beneficia de acte de identitate și înainte de împlinirea vârstei de 14 ani. Aceste vor fi eliberate începând din luna august, opțional, la cererea părinților. Adoriana de la Asociatia Voci pentru Democratie si Justitie spune că aceste cărți de identitate pot fi procurate încă de la nașterea copilului și au o valabilitate de doi ani.

„Ideea este că în momentul în care vom avea aceste cărți de identitate electronice, chiar și pentru copii, posibilitatea falsificării documentelor de identitate va fi foarte mult redusă”, a spus Adoriana Țerescu.

Părinții sunt de acord cu noua reglementare. Consideră că îi este mai ușor copilului să fie legitimat atât în țară, cât și în străinătate.

Aceste documente sunt de cinci tipuri. Vorbim despre actul de identitate, cartea de identitate simplă, care conține date și informații înscrise pe față și pe verso şi are formatul unui card, cartea electronică de identitate, care va conține și un cip, cartea de identitate provizorie şi buletinul de identitate.

CITEȘTE ȘI Ce date vor fi stocate pe noul model de buletin

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii