Web Analytics

Copiii de la „Musicando con Adina Sima”, pe scena unui concurs din Macedonia

de | 23.08.2018 14:00 | Cultură

Săptămâna trecută, între 15-19 august, a avut loc a XIX-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică „Tralala”. Concursul a avut loc în Ohrid, Macedonia. Au participat peste 100 de concurenți din 18 țări, printre care și România, dar și Republica Moldova. Printre grupurile participante din România s-a aflat și grupul de copii ai Școlii „Musicando con Adina Sima”, din Pitești. Această școală a câștigat două premii în cadrul Concursului de Muzică „Tralala”. Ariana Rodocan a castigat Locul 2 la categoria 10-12 ani, iar Alexia Niculae a câştigat Locul 1 la categoria 10-12 ani. Ambele categorii au avut 35 de concurenți.

„Nu s-au dat premii pentru toată lumea, cu atât lupta a fost mai mare. Unii dintre copii au plecat acasă doar cu o medalie foarte frumoasă din partea organizatorilor. A fost o bătălie grea”, a spus mezzosoprana Adina Sima, cea care îi pregătește pe copiii de la Şcoala „Musicando con Adina Sima”.
Concursul s-a desfășurat în două zile. În prima zi, concurenții au cântat în limba maternă, iar în a doua zi, în limbă străină. Fiecare copil a fost notat și s-a făcut media între cele două punctaje. Copiii au vizitat și obiective turistice ale orașului și s-au plimbat pe apele lacului Ohrid.

Steagurile românești au fluturat în Macedonia

„Copiilor le-a plăcut foarte mult. Vrem să mergem și anul viitor, mai pregătiți. Sincer, am crezut că toți copiii vor lua premiu. S-a muncit mult, iar satisfacția a fost și mai mare, pentru că au reușit să ia premii. Am fost ajutați cu sponsorizări, altfel nu aveam cum să mergem. E destul de scump. Ne-a ajutat guvernatorul Rotary, Emil Sopoian, cu o parte din bănuți. A meritat efortul. Steagurile românești au fluturat mult timp. Cred că românii au luat cele mai multe premii. Suntem foarte buni și foarte bine cotați în afară. Suntem mândri de ce am făcut acolo, mai ales că a fost așa de greu”, ne-a mai spus profesoara Adina Sima.
Copiii de la Școala „Musicando con Adina Sima” nu se opresc aici. În septembrie, aceștia vor pleca în Serbia, la un alt concurs muzical.
Mari Tudor

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii