Web Analytics

Copiii au plantat zeci de puieţi de molid în Pădurea Trivale

de | 24.03.2017 13:49 | Actualitate

plantare molid copil

Pe 24 martie a avut loc deschiderea oficială a „Luni plantării arborilor”.

Deschiderea acţiunii a avut loc în şantierul de împăduriri din Pădurea Trivale sub coordonarea atentă a angajaţilor Direcţiei Silvice Argeş.

luna plantarii

La acţiune au participat zeci de elevi şi preşcolari însoţiţi de părinţi, bunici sau de cadre şcolare. Cei mici au învăţat prin intermediul angajaţilor de la Direcţia Silvică Argeş care sunt condiţiile în care se plantează un arbore.

După ce au ascultat şi au văzut ce trebuie să facă a venit şi rândul copiilor să planteze câte un puiet de molid. Iar testul practic l-au trecut cu nota maximă, spre bucuria părinţilor!

plantare 1

200 de puieţi de molid au fost plantaţi în şantierul de împăduriri din Pădurea Trivale de către elevii argeşeni şi angajaţii Direcţiei Silvice. Prin plantarea acestor puieţi forestieri se încearcă conştientizarea în rândul tinerilor a importanţei pădurii în viaţa acestora.

plantare

În „Luna plantării arborilor”, campanie ce se desfăşoară în perioada 15 martie – 15 aprilie, Direcţia Silvică Argeş va împăduri 370 de hectare în tot judeţul, dintre care 250 de ha de regenerări, 100 de ha de împăduriri integrale şi 20 de ha de completări, după cum ne-a informat directorul Direcţiei Silvice Argeş, Armand Chiriloiu.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii