Web Analytics

Coordonare integrată a acțiunilor instituțiilor guvernamentale, alături de societatea civilă și organizațiile internaționale, în vederea asigurării asistenței umanitare

de | 26.02.2022 22:20 | Actualitate, Cultură, Politica si Administratie

În ziua de 25 februarie 2022, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situații de Urgență și Cancelaria Prim-Ministrului au avut o întâlnire pentru coordonarea integrată a acțiunilor derulate de instituțiile cu atribuții în domeniu, alături de societatea civilă și organizațiile internaționale, în vederea asigurării asistenței umanitare adecvate: alimente sau alte produse necesare de subzistență, precum și servicii de sprijin persoanelor refugiate/strămutate pe teritoriul României.

Citește și: Un absolvent de seminar din Curtea de Argeş este singurul chitarist cu atestat de flamenco din România

„Am avut o convorbire telefonică cu preşedintele Zelenski pentru a-l asigura de sprijinul și solidaritatea României, care susține suveranitarea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii militare iresponsabile a Rusiei. Ne vom coordona cu partenerii noştri pentru a sprijini Ucraina prin intermediul asistenţei umanitare”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

În vederea organizării eficiente și unitare a întregii misiuni umanitare, în cadrul ședinței de vineri s-a decis înființarea unui Grup de lucru, la nivel central, dar și a mai multor celule de lucru la nivel teritorial, în zonele aflate în proximitatea punctelor strategice situate în Nordul și Nord-Estul țării noastre care, în mod integrat, vor colabora în scopul alocării eficiente și rapide a resurselor necesare, donate sau aflate în rezervele statului, persoanelor cu statutul de refugiat/strămutat pe teritoriul țării.

Citește și: Preotul Meltei din Băbana a fost retrogradat cântăreţ pentru că a divorţat

În acest sens, punctele de sprijin teritoriale vor evalua nevoile concrete și vor fi în permanent contact cu grupul de lucru realizat la nivel central, însărcinat cu responsabilitatea de a coordona întreaga activitate.

Facem precizarea că orice persoană fizică, juridică, organizație care dorește să sprijine această acțiune umanitară să trimită un e-mail la adresa: umanitar.dsu@mai.gov.ro.

Articol scris de Cristian Vasile

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *