Control judiciar pentru educatoarea din Pitești, cercetată pentru purtare abuzivă

de | 11.05.2022 11:16 | Actualitate, Dezvaluiri, Home

Educatoarea din Pitești, reținută în cursul zilei de 10 mai pentru purtare abuzivă, a fost, ulterior, plasată sub control judiciar. În această perioadă, ea nu poate exercita meseria de educator puericultor. Femeia, în vârstă de 44 de ani, este acuzată că a agresat minori pe care îi avea în grijă la creșa nr. 6 din Trivale. „Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, a transmis IPJ Argeș.

Primăria Pitești a transmis că, potrivit ordonanței, „pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte și obligația de a nu exercita profesia de educator puericultor și să nu desfășoare vreo activitate care implică controlul direct și sistematic cu persoane minore”.

Citește și Cazul copiilor agresați la o creșă din Pitești. Educatoarea este anchetată și disciplinar

Astfel, „în baza măsurilor dispuse de organele competente, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești poate dispune încetarea contractului de muncă al salariatei”, mai informează biroul de comunicare al Primăriei. Încă din 26 aprilie a.c., Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitești a inițiat demersurile legale de investigare a situației și a demarat ancheta disciplinară, prealabilă anchetei penale, ca urmare a sesizării formulate chiar de șeful Serviciului Creșe Pitești.

Citește și Copii abuzați de îngrijitoare la o creșă din Pitești

Reamintim că marți, 10 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au reținut o femeie de 44 de ani, din Pitești, educatoare la creșa nr. 6 din Trivale. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada aprilie-mai a.c., femeia ar fi agresat fizic minori pe care îi avea în grijă.

Foto: dasp.ro/cresa-nr-6-trivale/

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri
Mioveni. Trei tineri au fost reținuți pentru trafic de droguri

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant delict şi două percheziţii domiciliare, la locuințele a două...

5 sfaturi de siguranță pentru iluminatul cu LED-uri
5 sfaturi de siguranță pentru iluminatul cu LED-uri

Instalarea oricărui bec sau utilizarea oricărui șir de lumini poate avea partea sa de pericole. De la electricitate la incendiu, există o mulțime de factori care trebuie luați în considerare înainte de a decide pur și simplu să înlocuiți un bec. LED-urile sunt grozave...


Loading RSS Feed