Web Analytics

Controale pentru depistarea pomilor de craciun tăiați ilegal

de | 13.12.2020 13:11 | Actualitate

 
Polițiștii argeșeni au intensificat acțiunile pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic și pentru depistarea transporturilor ilegale de material lemnos și pomi de Crăciun.
În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, alături de polițiștii din cadrul structurilor teritoriale, au intensificat acțiunile pentru pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic, prin tăierea, furtul, transportul și comercializarea materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.
Acțiunile sunt coordonate la nivel național și se desfășoară pe raza întregului județ, în colaborare cu jandarmi, dar și reprezentanți ai Gărzii Forestiere și Direcției Silvice.
În cadrul acestor acțiuni sunt instituite filtre rutiere pe drumurile publice, care vizează:
– controlul circulației materialului lemnos pentru a se stabili dacă se respectă prevederile legale în vigoare și
-verificarea legalității documentelor de proveniență și însoțire a materialului lemnos și a pomilor de Crăciun.
În ultimele 48 de ore, polițiștii au aplicat 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 6.000 de lei, pentru nerespectarea Legii nr.171 din 2010, privind contravenţiile silvice.
De asemenea, au fost confiscate și predate ocoalelor silvice competente aproape 1.000 de coronițe de cetină și peste 1 mc de lemn de foc, în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei.
Activitățile de prevenire și combatere a delictelor silvice au fost permanent în atenția polițiștilor argeșeni, astfel că, acțiunile vor continua și în perioada următoare, prin instituirea filtrelor specifice, patrule în fondul forestier național precum și controale la depozitele de profil.

Articol scris de Alina Crangeanu

Distribuie!

0 Comentarii