Web Analytics

Controale la Parohia Găvana III, după scandalul iscat de extinderea cimitirului în Pădurea Trivale

de | 9.01.2020 14:11 | Dezvăluiri

În urmă cu două luni, „Jurnalul de Argeș” relata despre faptul că Romsilva e în proces cu Parohia „Adormirea Maicii Domnului și Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Găvana III, pe care o acuză că a ocupat abuziv un teren de 3.000 mp situat chiar lângă depozitul de muniție al Piteștiului. Mai scriam atunci și despre îngrijorările vecinilor (unii dintre ei târâți degeaba, ca intervenienți, în proces) cu privire la riscul ca Pădurea Trivale să ia foc în orice moment de la candelele aprinse la câțiva centimetri de frunzele uscate. Asta cu atât mai mult cu cât în apropiere se află Batalionul 49 Apărare Chimică, Biologică, Radiologică, Nucleară (CBRN) „ARGEŞ” și depozitul de muniție.
La scurt timp de la publicarea reportajului, situația a intrat în atenția MAI, care a trimis la fața locului ISU Argeș, care s-a întâlnit cu reprezentanții bisericii și cei ai Ocolului Silvic Pitești.
ISU Argeș a întocmit un document prin care reprezentanții bisericii, care administrează cimitirul, sunt obligați să curețe vegetația uscată din jurul acestuia și să afișeze la intrarea în cimitir un panou cu măsurile de prevenire a incendiilor.
Mai mult, „parohiei i s-a pus în vedere ca, la finalizarea procesului care este pe rol între parohie și ocolul silvic, să construiască un gard de protecțe între cimitir și Pădurea Trivale”, după cum se arată într-un răspuns transmis de MAI unuia dintre vecini. În acelaşi document, MAI încearcă să-i liniştească pe cei care locuiesc în zonă, explicând că în interiorul unităţii militare din vecinătate sunt luate măsuri de prevenire a incendiilor prin cosirea şi îndepărtarea tuturor resturilor vegetale şi că pericolul nu este unul iminent.
Reamintim că Romsilva, prin Direcția Silvică Argeș, se luptă în instanță cu parohia și cu Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, pe care le acuză de uzurparea celor 3.000 de metri pătrați de pădure și le cere să desființeze construcțiile ridicate. De cealaltă parte, pârâtele spun că cei 3.000 mp de pădure ce nu ies la socoteală ar fi pe terenurile unor persoane fizice care locuiesc în zonă și care acum sunt târâte în proces. La rândul lor, oamenii spun că n-au nicio treabă cu povestea în cauză…

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii