Controale în societățile comerciale de la Bradu și Pitești privind disponibilitatea certificatului verde

de | 27.10.2021 13:07 | Actualitate, Home

Pe 26 octombrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, Biroului Siguranță Școlară, Biroului pentru Protecția Animalelor și Compartimentul de Analiză si Prevenire a Criminalitității, împreună cu polițiștii din cadrul secțiilor de poliție urbane, au acționat pentru informarea operatorilor economici, dar și pentru verificarea respectării normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului și a celor sanitar-veterinare, în incinta complexelor comerciale, din municipiul Pitești și localitatea Bradu, constatându-se faptul că agenții economici au pus în aplicare noile prevederi legislative.

Totodată, au fost legitimate și verificate, aleatoriu, mai multe persoane din incinta complexelor comerciale, constatându-se că acestea dețineau certificat verde.
De asemenea, agenților economici le-au fost reprelucrate prevederile Hotărârilor Guvernului nr. 1090/2021 și 1130/2021, precum și ale Legii nr. 55/2020.

 

Citește și Managerul interimar de la Ambulanță Argeș: ‘VACCINAȚI-VĂ! Cât credeţi că vom rezista?’

 

 

Societate comercială din Pitești, sancționată

Pe 26 octombrie, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au verificat 114 persoane, 6 mijloace de transport, precum și 16 agenţi economici. Au fost instruiți agenții de pază, șefii de tură și administratorii societăților comerciale, cu privire la respectarea prevederilor Hotărârilor Guvernului nr. 1090/2021 și 1130/2021, precum și ale Legii nr. 55/2020. În urma verificărilor efectuate, la o societate comercială de pe b-dul Nicolae Bălcescu din Pitești, s-a constatat faptul că nu sunt respectate prevederile planului de pază, fiind aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 lei, conform Legii 333/2003.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 comentarii

Ultimele articole

Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș
Amenzi pentru nereguli silvice în Argeș

În ziua de 27 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Silvic din cadrul Serviciului Ordine Publică Argeș, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Ploiești - Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, au acționat pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din...