Web Analytics

Controale ANAF la balastiere. Amenzi de aproape 10 miliarde lei vechi

de | 5.07.2017 12:25 | Actualitate

balastiere

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a efectuat acţiuni de control operativ la balastiere, în perioada 28 – 29 iunie a.c. Valoarea amenzilor aplicate şi a veniturilor ilicite confiscate se ridică la aproape 10 miliarde lei vechi.

ANAF, prin DGAF, a declanşat verificări ample la contribuabilii care au ca obiect de activitate fabricarea betoanelor şi extracţia nisipului şi pietrişului (balastiere), linia de acţiune utilizată fiind LO17_CST „Activităţi cu risc fiscal asociat comerţului cu materiale de construcţii”.
Principalele obiective de control au vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate, verificarea îndeplinirii condiţiilor legale de funcţionare şi autorizare şi a existenţei formelor legale pentru încadrarea în muncă a personalului deservent, verificarea modului de înregistrare în gestiune a materiilor prime şi a documentelor privind producţia, identificarea beneficiarilor.
În urma acţiunilor de control desfăşurate la 237 de contribuabili, în perioada 28-29 iunie, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 902.956 lei (amenzi şi confiscări).
Inspectorii fiscali au aplicat 165 sancţiuni contravenţionale principale (143 amenzi şi 22 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 860.217 lei. Au fost confiscate sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 42.739 lei, din care: sume (numerar) în valoare de 26.722 lei, venituri ilicite în valoare de 13.217 lei şi bunuri în valoare de 2.800 lei reprezentând 1.000 de bucăţi de bolţari de beton. S-a dispus şi suspendarea activităţii pentru 15 contribuabili, pentru nedotare cu AMEF şi a fost interzisă desfăşurarea uneia dintre activităţile de comerţ engros sau cu amănuntul în cazul a 3 contribuabili care desfăşurau simultan, în mod nelegal, aceste activităţi în aceeaşi suprafaţă de vânzare.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii