Web Analytics

Continuă contrele între Bogdan David şi Liviu Ţâroiu la Primăria Câmpulung

de | 4.02.2016 14:27 | Politica si Administratie

Primarul interimar al Câmpulungului, Liviu Ţâroiu, a demisionat din comisia de urbanism a Consiliului Local, iar acest gest a provocat alte reacţii de respingere din partea liberalilor! Viceprimarul interimar Bogdan David susţine că un ales local care nu face parte din nicio comisie de specialitate îşi pierde mandatul de consilier, pe cale de consecinţă, în acest caz, şi calitatea de viceprimar, şi cea de primar interimar. Situaţia nou creată a amestecat şi mai mult lucrurile în administraţia câmpulungeană, iar de la Prefectură se aşteaptă o clarificare.
Atenţionat de mai multe ori că nu se poate manifesta şi ca primar interimar, şi ca membru în Consiliul Local Câmpulung, Liviu Ţâroiu a decis – prost, dar a decis! – să renunţe la participarea sa în comisia de urbanism şi în cea de licitaţie. Dacă în privinţa ultimei nu a fost nicio problemă, demisia din calitatea de membru a unei comisii de specialitate poate însemna excluderea din Consiliu, cel puţin aşa au susţinut aleşi locali liberali. Motivaţia acestora a fost legată de ideea că un consilier local îşi desfăşoară activitatea în comisie şi în plen, iar Ţâroiu ieşea din schema de funcţionare prin ultima demisie. Cum a fost prezentată această variantă, cum a reînceput circul. Ţâroiu a revenit spunând că îşi retrage demisia, dar aceasta fusese deja însuşită de plenul Consiliului Local, fapt pentru care s-a procedat la înlocuirea lui în cele două comisii. Iar acum se aşteaptă din nou răspunsuri.
Un răspuns a fost cerut juristului Primăriei, în condiţiile în care secretarul Nicolae Ghinea iar a lipsit de la şedinţă. Numai că informarea transmisă de Emiliea Ilie a fost specifică unui conţopist: conţinea extrase din legi şi concluzia că „pierderea calităţii de membru într-o comisie nu atrage în mod automat pierderea calităţii de consilier”. Cum apele nu s-au limpezit, acum se aşteaptă un răspuns şi de la Prefectură, instituţie care începe să fie mult implicată în debandada de la Câmpulung.

Legea e interpretabilă, dar nu într-atât cât să se facă lumină la Câmpulung

Ceea ce se întâmplă la Câmpulung poate duce la completarea legislaţiei privind administraţia publică locală, fiind evident faptul că actualele normative nu acoperă totalitatea situaţiilor care pot apărea. Legiuitorul nu a prevăzut prin lege reglementarea unei probleme precum cea de la primăria municipiului muscelean, astfel că vidul legislativ permite o stare de fapt care pare fără rezolvare. Şi nu este vorba doar de cazul lui Ţâroiu. Dacă Bogdan David, actualul viceprimar interimar, va câştiga procesul în urma căruia poate deveni primar interimar, se va afla în postura în care se găseşte acum Liviu Ţâroiu. O posibilă evitare a incompatibilităţii între calităţile de consilier local şi ordonator de credite va fi suspendarea din funcţia de consilier pe perioada îndeplinirii atribuţiilor de primar. Cătălin Ion Butoiu

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole