Web Analytics
scris joi, 12.01.2023

Bloc ilegal în Pitești. Cinci persoane și o firmă, judecate pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals!

5 persoane fizice și o persoană juridică, respectiv 4 bărbați cu vârste între 46 și 67 de ani, o femeie de 61 de ani, precum și o societate comercială cu sediul în localitatea Moșoaia vor fi trimise în judecată pentru mai multe acuzații.

Bloc ilegal în Pitești. Cinci persoane și o firmă, judecate pentru abuz în serviciu, fals și uz de fals!

Citește și: Pitești. Un elvețian i-a furat unei femei 17 căței! Judecat în lipsă pentru tâlhărie

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitaţii Economice Argeș, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au finalizat cercetările în respectivul dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals.

Vă reamintim că în cursul lunii iunie 2021, ca urmare a cererii formulată de reprezentantul unei societăți comerciale din Moșoaia, respectiv un bărbat de 45 de ani, reprezentantul autorității administraţiei publice locale a eliberat investitorului imobiliar o autorizație de construire vizând o construcție „Locuință P+2E (trei unități locative, 4 locuri de parcare), împrejmuire teren și organizare șantier”, pentru un imobil situat în municipiul Pitești.

Deși obiectivul de investiții, aprobat spre construire, trebuia să cuprindă „Locuință P+2E (3 unități locative, 4 locuri de parcare)”, ulterior realizării construcției, reprezentantul societății investitoare, ca membru al comisiei de recepție, alături de reprezentantul autorității administraţiei publice care a emis autorizaţia de construire și de un specialist în domeniul lucrărilor de construcţii, cu participarea reprezentantului executantului şi al proiectantului, au admis, necorespunzător, recepția la terminarea lucrărilor, deși acestea fuseseră realizate pe alt regim de înălțime decât cel proiectat și respectiv autorizat de către administrația publică locală – după cum ne informează Biroul de presă al IPJ Argeș.

S-a creat astfel – spun anchetatorii – o vătămare a intereselor unității administrative teritoriale, în condițiile în care au fost încălcate prevederile legale referitoare la executarea lucrărilor de construcții, prin nerespectarea condițiilor de urbanism și recepție a acestora.

Vă mai reamintim că pe 22 noiembrie 2021, au avut loc percheziții în această speță , dintre care patru în municipiul Pitești, una în Moșoaia și una în Bradu, la sediul unei instituții publice și sediile unor societăți comerciale, precum și la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor ce fac obiectul cercetărilor. Alte percheziții au avut loc pe 9 februarie 2022, la locuințele unor persoane, precum și la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale.

La aceeași dată, în urma administrării probatoriului, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, față de un bărbat de 45 de ani, din Moșoaia, cu ocazia perchezițiilor fiind descoperite și ridicate documente cu valoare probatorie, telefoane mobile, un sistem de calcul și mai multe unități de memorie externă. Apoi, în același dosar,la 14 noiembrie 2022, polițiștii mai au reținut doi bărbați, de 53 de ani, din Pitești și, respectiv. de 51 de ani, din București.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole