Web Analytics

Constantin Stroe,”cel mai iubit dintre argeșeni”, a fost condus cu onoruri militare pe ultimul său drum

de | 20.12.2016 11:52 | Actualitate

20 decembrie 2016 – ziua în care Argeșul și nu numai și-a luat adio de la omul a cărui viață se confundă cu marca Dacia şi întreaga industrie auto din România. Oameni simpli, mulți dintre ei angajați ai uzinei de la Mioveni, veniți de la Colibași cu 5 autobuze Publitrans, reprezentanți ai Grupului Renault, directori de instituții, oficialități locale și județene, dar și de la nivel central, printre care și Excelenţa Sa François Saint-Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, l-au condus, astăzi, pe Constantin Stroe pe ultimul său drum.

Funeraliile au primit onorurile militare cuvenite celui care în anii 2000 şi 2010 a fost decorat de către statul român cu Ordinul Naţional « Serviciul Credincios» în grad de Cavaler. Pe toată durata slujbei religioase oficiate la Catedrala Sfânta Vineri de ÎPS Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, sicriul a fost păzit de patru soldați ai Şcolii Militare de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”. Preşedintele – Director General Automobile Dacia, Yves Caracatzanis, Excelenţa Sa François Saint-Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti, preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, preşedintele GIC-Gheorghe Badea şi ÎPS Calinic au ţinut discursuri emoţionante la finalul slujbei. La ieșire, sicriul a fost purtat, pe brațe, de 6 subofiţeri.

Apeoape 1000 de oameni au luat parte la funeralii. Dintre cei pe care lumea se aștepta să-i vadă la eveniment au lipsit primarul Piteștiului, Cornel Ionică și aproape toți parlamentarii de Argeș.

La poarta bisericii, un grup de suporteri PC Argeş l-a aşteptat pe Constantin Stroe cu un banner îndoliat pe care au scris: „Constantin Stroe – manager model al României. Ultima dorinţă: FC Argeş să reînvie”.

Cortegiul funerar a pornit spre Cimitirul Sfântul Gheorghe din Pitești, acolo unde, la finalul funeraliilor, 15 militari au executat câte trei salve de focuri.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii