Web Analytics

Constantin Stroe are o stradă în Piteşti! Campania „Jurnalului de Argeş” s-a încheiat cu succes!

de | 27.07.2023 13:05 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Joi, 22 iulie, Consiliul Local Pitești a hotărât, cu unanimitate de voturi, să atribuie denumirea Constantin Stroe unei artere din municipiu, în zona Calea Câmpulung (Uzina de Apă).
„Strada Constantin Stroe pornește din strada Sergent T.R. Constantin Comănescu, spre sud printre proprietăți, apoi spre est și vest printre proprietăți private, până la Uzina de Apă” – după cum se precizează în proiectul de hotărâre. Este o arteră nouă de circulație aflată între terenuri private situate între Calea Câmpulung și Autostrada București – Pitești.

Inițiat de consilierul local Ana Stan, proiectul respectiv încununează practic o campanie de presă a „Jurnalului de Argeș”, începută încă din octombrie 2021, în memoria fostului director al Dacia, Constantin Stroe. O campanie în care numeroase personalități au fost invitate în acest colt de pagină să-și spună părerea despre necesitatea ca o stradă sau un bust din Pitești să poarte numele regretatului Constantin Stroe.
„Valoarea unei comunități se perpetuează și prin personalitatea unui om de valoare” – a spus Ana Stan în ședința de plen, adăugând că timp de 48 de ani, de când s-a angajat ca inginer la uzina de la Colibași, Constantin Stroe „a scris istoria autoturismului românesc”.
O felicităm și noi pe d-na Ana Stan, precum și pe toți consilierii municipali piteșteni, care, iată, au înțeles, împreună cu aparatul executiv, importanța unui astfel de demers jurnalistic!

Citește și Ion Mînzînă: „Constantin Stroe a fost cea mai mare personalitate a judeţului Argeş”

Citește și Dorin Bărbuceanu, despre Constantin Stroe: „A făcut tot ce e posibil pentru crezul lui în uzina de la Mioveni”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *