Web Analytics

Constantin Mândruţă – epigrame pe alese, epigrame de tot felul

de | 13.09.2017 20:04 | Cultură

9 mandrutaAcesta este titlul primului volum al antologiei prezentate marți, 5 septembrie, la Biblioteca Județeană Argeș, cel de-al 16-lea din portofoliul  lui Constantin Mîndruță. Lansat ca poet selenar – patru dintre volumele sale se hrănesc din energia romantică a Lunii – în anul 2000, Constantin Mîndruță se remarcă repede în urbea literară, devine membru al cenaclurilor consacrate și reușește să publice anual câte o carte, care are, de fiecare dată, prima întâlnire cu publicul de ziua lui Eminescu, la școala din cartierul Craiovei, unde autorul a învățat.

Publică, în ritmul acesta susținut, poezie și epigramă, până în anul 2009. Este primit în Uniunea Epigramiștilor din România, înființează Revista „AG pe rime”, ajunsă la numărul 30, în cei 12 ani de existență, împacă poezia de dragoste lumească, bărbătească, adesea tristă până la destrămare, cu poezia religioasă, participă conștiincios la festivalurile naționale de umor.

„Catrenele sunt atât de savuroase, încât ești tentat a crede că autorul gândește în poante”

9 mandruta01Despre prezentul volum, George Corbu, președintele Uniunii Epigramiștilor din România, scrie în prefață: „O parte din catrenele mîndruțene sunt atât de savuroase, încât ești tentat a crede că autorul gândește în poante. Acest fapt denotă o predispoziție pentru arta epigramei, o vocație chiar. Pornirile sale nu sunt belicoase. Ele conțin constatări în care nota satirică se transformă într-una amară…”
La evenimentul lansării, i-au fost alături poeta și profesoara Maria Chirtoacă, col. (r) Constantin Băjenaru, prof. Constantin Vărășcanu, foștii colegi de cenaclu literar, Vasile Ghițescu și Mihail Ghițescu, alți degustători de epigramă culeasă pe sprânceană.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii