Web Analytics
scris vineri, 08.03.2024

Constantin Gâlcă a împlinit 52 de ani. FC Argeș nu l-a uitat

Vineri, 8 martie, fostul mijlocaș al „naționalei” de fotbal a României Constantin Gâlcă a împlinit 52 de ani. Pentru că, în perioada 1989 – 1991, a evoluat la FC Argeș, clubul din Trivale nu l-a uitat, i-a urat „La mulți ani!” și, pe pagina de Facebook, a transmis următorul mesaj:

Constantin Gâlcă a împlinit 52 de ani. FC Argeș nu l-a uitat

Fostul mijlocaș a îmbrăcat timp de două sezoane tricoul alb-violet, perioadă în care a disputat 35 de meciuri și a marcat 2 goluri. De FC Argeș se leagă debutul său în prima divizie, dar și prima selecție la selecționata de tineret a României”.

În carira sa de fotbalist, Gâlcă a mai jucat la Progresul, Steaua București, Mallorca, Espanyol Barcelona, Villarreal, Zaragoza și Almería.

Citește și: Eugen Neagoe și-a spus oful: „Nu e nimeni lângă noi! Și avem pretenții de promovare”

De notat că, în 1993, la vârsta de 21 de ani, Gâlcă debuta la echipa națională a României, într-o victorie împotriva Israelului, scor 1-0. A ajutat echipa națională să se califice la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994, Anghel Iordănescu convocându-l pe tânărul mijlocaș și la turneul final.

Conform Wikipedia, Gâlcă nu a jucat în primele două meciuri de la Mondialul american (împotriva Columbiei, 3-1, și Elveției, 1-4) debutând în meciul decisiv pentru calificarea în optimi, jucat împotriva țării gazdă, SUA și câștigat grație golului lui Dan Petrescu. Gâlcă a mai evoluat și în meciurile cu Argentina (3-2) și cu Suedia (înfrângere la lovituri de departajare).

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a pentru rezultatele obținute la turneele finale din perioada 1990-2000 și pentru întreaga sa activitate.

(Fotografia reprezentativă: Eurosport)

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *