Web Analytics

Consiliul Local Bascov a luat prima măsură după scandalul clanurilor de ţigani

de | 2.11.2017 09:59 | Actualitate

4 01# Casei de pariuri din centrul Bascovului i-a fost restricţionat programul până la ora 20.00
Întrunit în ședință în luna octombrie, Consiliul Local al comunei Bascov a adoptat o hotărâre prin care se modifică orarul de funcționare al unităților de alimentație publică precum și al locațiilor destinate recreerii și divertismentului. Măsura a fost luată în urma bătăii care a avut loc în centrul localității în luna septembrie între zeci de romi și care a scandalizat opinia publică. De reținut că expunerea de motive a primarului Gheorghe Stancu în propunerea sa adresată legislativului local a avut în vedere o adresă a Secției 3 de Poliție Bascov prin care care s-a solicitat reducerea programului de funcționare al S.C. Hattrick Bet SRL, având ca obiect de activitate pariuri și jocuri de noroc, până la orele 18.00. Totuși, consilierii locali au stabilit ca sălile de pariuri sportive ale societății menționate să își desfășoare activitatea de la ora 10.00 până la ora 20.00.
 Administrației locale i-a fost înmânat și un „Apel de Urgență” rezultat în urma solicitărilor cetățenilor comunei Bascov, documentul cuprinzând o serie de măsuri care trebuie adoptate pentru preîntâmpinarea unor incidente de natura celor din 26 septembrie. Prin acestea s-a urmărit monitorizarea zonelor de rezidență a cetățenilor de etnie romă, respectiv zona Scheau, dar și intrările și ieșirile din comună, având în vedere că Bascovul este o localitate intens tranzitată. Au fost solicitate, de asemenea, mai multe echipaje de poliție și jandarmi pentru a asigura un climat de liniște.

Subcomisarul Marius Aioanei: „E nevoie de suplimentarea numărului de polițiști la Bascov

4 Marius Aioanei„Mărirea efectivelor de poliție se impune pentru că avem și activitatea noastră de cercetare penală care necesită timp. Cu siguranță că se impune suplimentarea numărului de polițiști la Postul de Poliție Bascov, având în vedere că sunt doar patru lucrători, iar la nivelul Secției de Poliție 3, care își desfășoară activitatea în cinci comune, sunt 24 de lucrători. Noi am solicitat și înainte acest lucru, mai ales că astfel de incidente spontane au mai apărut sporadic și pe raza altor comune, nu doar la Bascov”, spune șeful Secției 3 de Poliție, subcomisarul Marius Aioanei. Alte măsuri adoptate au fost montarea unor camere de supraveghere video, angajarea mai multor polițiști locali și înființarea unui post de poliție locală în satul Scheau.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Problema este alta. Poliția Bascov este mana in mana cu tiganii. Toti s au înrudit…..sunt nași sau fini. Primarul din Bascov nu a facut nimic in totii anii aceștia deoarece are nevoie de tigani la vot. De curiozitate , cate plângeri a rezolvat Poliția Bascov?