Web Analytics

Consiliul Judeţean Argeş a premiat tinerele valori ale judeţului la Goleşti

de | 3.09.2016 11:47 | Actualitate

Sâmbătă 3 septembrie, la Muzeul Goleşti a avut loc cea de-a zecea ediţie a ”Zilei Fiilor şi Fiicelor Argeşului şi Muscelului”, un eveniment de bun gust şi de la care din fericire a lipsit festivismul politic prea prezent la ediţiile precedente.

Cu acest prilej, au fost premiaţi 51 de tineri argeşeni cu rezultate excepţionale la învăţătură şi în domeniul sportiv. Este vorba de elevii care au luat 10 la testele naţionale şi la bac, de premianţii la olimpiadele naţionale, precum şi de cei mai buni studenţi de la Universitatea din Piteşti şi Universitatea „Constantin Brâncoveanu”. Au fost premiaţi de asemenea de către Consiliul Judeţean Argeş prin preşedintele Dan Manu şi cei 14 finalişti ai concursului ”Cea mai frumoasă argeşeancă şi cel mai frumos argeşean purtători ai costumelor populare de sărbătoare”. Iar aici, premiul I a fost obţinut de către Octavian Gheorghe Dan şi Iulia Ştefania Onea, ambii din Domneşti.

La Întâlnirea Fiilor şi Fiicelor Argeşului şi Muscelului de la Muzeul Goleşti au fost invitate să participe, pentru a se promova, şi primăriile din judeţ, cărora le-a fost puse la dispoziţie 9 standuri reprezentând zonele Argeşului, în Parcul Goleştilor, unde şi-au expus produsele culinare specifice şi unde au promovat tradiţiile zonelor pe care le reprezintă.

Evenimentul s-a încheiat cu mai multe recitaluri, cap de afiş fiind îndrăgitul Fuego. La final, cei peste 2.000 de invitaţi au luat parte la o serbare câmpenească la care „vedete” culinare au fost bulzul de Dâmbovicioara şi viţelul la proţap oferit de către Primăria Topoloveni.

Ca şi invitaţi, i-am remarcat pe preşedintele Curţii de Conturi – Nicolae Văcăroiu, europarlamentatul Viorica Dăncilă, pe deputaţii Simona Bucura-Oprescu, Radu Vasilică, Gheorghe Marin, Cătălin Rădulescu şi senatorul Şerban Valeca.

O menţiune specială pentru directorul Muzeului Goleşti – Iustin Dejanu, un amfitrion impecabil şi foarte implicat. Iar sub conducerea sa, Muzeul Goleşti devine încet-încet un obiectiv turistic de prim rang şi bine promovat.

 

Denis Grigorescu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii