Web Analytics

Consiliul Judeţean a cumpărat teren pentru Castrul Jidova

de | 11.12.2020 10:30 | Actualitate, Politica si Administratie

Suprafața complexului muzeal pe care se află Castrul Roman Jidova, din Câmpulung, s-a extins cu peste două mii de metri pătrați, după ce Consiliul Județean Argeș a achiziționat două parcele de teren învecinate. Noul corp de proprietate va fi utilizat în scopul amenajării unei parcări cu căi de acces aferente.
Solicitarea de extindere a venit din partea Muzeului Județean Argeș, care administrează Castrul Jidova. În urmă cu trei ani, Consiliul Județean a aprobat cererea și a început negocieri pentru cumpărarea a patru terenuri învecinate complexului, negocieri care au avut succes în 2020 doar în privința a două loturi. Pentru cel de 808 mp s-au plătit 5.800 de euro, iar pentru cel de 1.417 mp, 9.400 euro. Celelalte două terenuri avute în vedere nu au fost achiziționate din cauza pretențiilor proprietarilor în privința prețurilor.
La acest moment, Castrul Roman de la intrarea în Câmpulung se întinde pe o suprafață de aproape două zeci de mii de metri pătrați, însă intenția Muzeului Județean este de a se ajunge la peste trei hectare.
C.I.B.

Citește și Alţi bani, altă distracţie: Jidova, un festival pe principiul „doi ani în patru”

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii