Web Analytics

Consiliul Concurenței a descins la peste 12 bănci. Sunt suspectate că împiedică clienții să refinanțeze la dobânzi mai bune

de | 11.09.2023 15:15 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Consiliul Concurenţei a derulat săptămâna trecută controale la Biroul de credite şi la 12 grupuri bancare, suspiciunea fiind că prin modul în care se calculează scorul de credit este blocat accesul unor clienţi la împrumuturi şi se îngreunează refinanţarea, a declarat, luni, preşedintele Consiliului concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, conform stiripesurse.ro.

Citește și: Polițiștii ies în stradă: sindicaliştii din MAI vor picheta marţi sediul instituţiei


„Inspecţiile s-au terminat. Au durat trei zile în cursul săptămânii trecute şi au vizat Biroul de credite şi 12 grupuri bancare. Ştiţi că avem deja în derulare o investigaţie în care ne uităm la modul cum stabilesc băncile dobânzile, cum stabilesc indicele care stă la baza stabilirii dobânzilor – ROBOR. De data asta este un subiect conex. Nu ne uităm la dobândă, ci ne uităm la accesul la credite, la condiţiile de creditare. Suspiciunea este că, prin modul cum se calculează scorul de credit, este blocat accesul unor clienţi la credite şi se îngreunează refinanţarea”, a explicat Chiriţoiu, la ieşirea de la o conferinţă pe teme de energie. El a menţionat că suspiciunile au apărut în urma analizei pe care o are în lucru Consiliul Concurenţei în sectorul bancar, din documente în format electronic, din computere şi telefoane.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *